Våra samarbetspartners

©-UNICEFETHA_2014_00095Ose-575x383.jpg
Idrott och lek

Över 12 miljoner barn i 46 länder har fått tillgång till en bättre utbildning tack vare tretton års samarbete mellan IKEA Foundation, UNICEF och Rädda Barnen.

©UNICEF-Andre-Prtic-Exclusive-rights-HM-Conscious-Foundation-blogg-575x383.jpg
Rwanda

Att små barn skyddas, får näring, god hälsa, omvårdnad och en chans att tidigt börja lära sig är viktiga byggstenar i ett barns liv. Under det första året av samarbetet mellan UNICEF och H&M Conscious Foundation har nu 45 000 barn nåtts med insatser inom utbildning och barns tidiga utveckling, och därmed en chans till en bättre framtid.

Gothia-cup-575x431.jpg
Idrott och lek

Under signaturen United for Children samarbetar UNICEF med Gothia Cup, världens största fotbollsturnering för barn och ungdomar. Inom ramen för samarbetet bidrar Gothia Cup till att stärka barns rättigheter, och nu är årets turnering igång.

UnicefUnicoinPress1-575x302.jpg
Sverige

Idag lanserar UNICEF och H&M Conscious Foundation världens första valuta som gör gott – Unicoin. Genom att byta en teckning mot en Unicoin kan barn med hjälp av sin fantasi ge andra barn världen över en chans till utveckling och utbildning.

kajsa-575x431.jpg
Idrott och lek

Igår gick motionsloppet ”Spring för livet” av stapeln, och även i år slog loppet rekord. Loppet är definitivt här för att stanna. Igår sprang över 470 spänstiga löpare rundan på Djurgården i Stockholm och samlade in över 350 000 kronor till UNICEFs arbete för föräldralösa barn i Malawi.

Unicef Logo Swedish
Sverige

I kampen för att alla barn ska få tillgång till rent vatten samarbetar vi med Apotek Hjärtat, Gina Tricot, H&M och IKEA. Nu är alla butiker igång med kampanjen och vi har fått en riktigt bra start! Så passa på att vara med och rena vatten du också när du handlar.

Rwanda-575x382.jpg
Skolstart

I november och december kunde IKEA:s kunder världen över bidra till UNICEF och Rädda Barnen genom att köpa mjukdjur och barnböcker. Med den senaste mjukdjurskampanjen bidrog IKEA Foundation med 10,1 miljoner euro till utbildningsinsatser i 18 länder.

Unicef Logo Swedish
Afghanistan

I år fyller FNs barnkonvention 25 år och det vill UNICEFs samarbetspartner IKEA Foundation uppmärksamma. Totalt skänker IKEA Foundation nu 233,1 miljoner svenska kronor (31,5 miljoner US-dollar).

pptg-575x382.jpg
Sverige

Med målet att samla in pengar till projekt som stöder flickors rättigheter gör UNICEF en nysatsning genom ABBA-låten Chiquitita. Samtliga ABBA-medlemmar ställer sig bakom initiativet och donerar nu alla sina royalties för Chiquitita. Och Laleh är först ut bland de särskilt utvalda artisterna som inbjudits att nytolka låten.

Unicef Logo Swedish
Barnadödlighet

Ett nytt samarbete mellan UNICEF och H&M Conscious Foundation presenterades i början av året. Nu är samarbetet, som har fokus på barns tidiga utveckling, i full gång. Idag presenteras en kort film om initiativet.

IMG_6664-575x383.jpg
Idrott och lek

För tredje året i rad arrangerade Sveafastigheter motionsloppet ”Spring för livet” till förmån för UNICEF. Rekordmånga hade anmält sig till gårdagens lopp, vilket resulterade i 300 000 kronor i intäkter till UNICEF. Totalt har loppet nu samlat in 800 000 kronor till föräldralösa barn i Malawi.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Glädjande nog har det varit en fantastisk start på vår butikskampanj tillsammans med Apotek Hjärtat, Gina Tricot, H&M och Ikea. Vi har som mål att rena 200 miljoner liter vatten och bara en vecka in i kampanjen har vi redan hunnit rena över 50 miljoner liter vatten. Detta otroliga resultat är tack vare alla engagerade medarbetare och kunder!

P1020415-575x431.jpg
Mauretanien

De populära medieprofilerna Hannah Widell och Amanda Schulman reste till Mauretanien och blev starkt gripna av det som de såg av UNICEFs arbete. Nu startar de "Miljonjakten" för att rädda fler barn från stelkramp.

Unicef Logo Swedish
Sverige

UNICEF presenterar idag ett treårigt samarbete med H&M Conscious Foundation som innebär stöd till en global kampanj med fokus på barns tidiga utveckling. Syftet är att ge barn runt om i världen den bästa möjliga starten i livet.

1751-575x429.jpg
Etiopien

Sedan 2008 samarbetar vi med M-magasin. Chefredaktören Amelia Adamo är starkt engagerad i barns rättigheter. Hon har vid olika tillfällen besökt Etiopien och i ett flertal artiklar skildrat situationen för kvinnor och barn i landet. Idag gästbloggar hon hos oss.

Unicef Logo Swedish
Mauretanien

Världsföräldern Johanna Janemon reste i september tillsammans med UNICEF och Pampers till Mauretanien, ett av världens fattigaste länder. Pampers har sedan 2006 drivit den globala kampanjen “Ett paket=ett vaccin” för att stödja UNICEFs projekt för att utrota stelkramp bland mödrar och spädbarn. Nu berättar Johanna om sina upplevelser, och om hur hon sett att hjälpen når fram.

Unicef Logo Swedish
Mauretanien

Tidigare i höst reste Hannah Widell och Amanda Schulman till Mauretanien för att besöka UNICEF-projekt i landet. Resan anordnades av Pampers som sedan 2006 drivit den globala kampanjen “Ett paket=ett vaccin” för att stödja projekt för att utrota stelkramp bland mödrar och spädbarn. Idag bloggar de om sina upplevelser av resan.

Brynäs2-575x385.jpg
Idrott och lek

Leken står i fokus när Brynäs, som första elitishockeyklubb i Sverige, inleder ett samarbete med UNICEF. Det femåriga samarbetet presenterades idag den 20 november, på Barnkonventionens dag.

HM-2013-All-Children-Charity-Collection.jpg
Sverige

Idag lanseras årets "All for children", en H&M-kollektion där 25 procent av försäljningspriset går till UNICEFs arbete med att ge barn i Bangladesh utbildning och hälsovård. Samtidigt uppmanas kunder i alla butiker runt om i landet att stödja UNICEFs arbete för Syriens barn genom att runda upp.

P1020415-575x431.jpg
Mauretanien

Förra veckan reste mediapersonligheterna och systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman till Mauretanien för att besöka UNICEF-projekt i landet. Resan anordnades av Pampers som sedan 2006 drivit den globala kampanjen “Ett paket=ett vaccin” för att stödja projekt för att utrota stelkramp bland mödrar och spädbarn.

leklada-575x405.jpg
Idrott och lek

Leksaker till 1,2 miljoner barn som drabbats av katastrofer. Det är resultatet när UNICEF och IKEA Foundation samarbetar kring ett innovativt projekt för att nå några av de mest utsatta barnen i världen.

UNICEF_svettmaskin1-575x495.jpg
Sverige

UNICEF och Gothia Cup lanserar världens första svettmaskin. En maskin som utvinner svett ur kläder och renar den till drickbart vatten. Syftet är att uppmärksamma bristen på rent vatten i världen och samla in pengar till vattenreningstabletter för barn.

IMG_4739-575x383.jpg
Malawi

270 000 kr till föräldralösa barn i Malawi blev slutresultatet när hundratals löpare i går sprang på Djurgården i Stockholm. Tillsammans med föregående års resultat har ”Spring för livet” nu samlat in över en halv miljon kronor.

UNICEF_Pietrasik-575x382.jpg
Indien

En donation från H&M till UNICEF på 29,5 miljoner kronor ligger till grund för ett femårigt initiativ till stöd för barns rättigheter i Indien. Tillsammans förebygger vi barnarbete och ger fler barn i ett av världens mest utsatta bomulls- och bomullsfröproducerande områden tillgång till utbildning och hälsa.