IMG_6664-575x383.jpg

”Spring för livet” gav 300 000

kr till barnen i Malawi

För tredje året i rad arrangerade Sveafastigheter motionsloppet ”Spring för livet” till förmån för UNICEF. Rekordmånga hade anmält sig till gårdagens lopp, vilket resulterade i 300 000 kronor i intäkter till UNICEF. Totalt har loppet nu samlat in 800 000 kronor till föräldralösa barn i Malawi.

Skribent |

Publicerad |

2014 05 09

Uppdaterad |

2014 05 09

”Spring för livet” gav 300 000 kr till barnen i Malawi

430 laddade löpare gav sig ut i spåret runt Djurgårdsbrunnskanalen och samlade tillsammans in 300 000 kr.

Regntunga skyar verkar ha blivit en tradition när ”Spring för livet” arrangeras, men det hindrade inte 430 laddade löpare att ge sig ut i spåret runt Djurgårdsbrunnskanalen i Stockholm. Arrangören Sveafastigheter är ett av företagen bakom nätverket Företag för Malawi , där Spring för livet utgör årets stora insamlingsaktivitet. Övriga partners i projektet är Leimdörfer, Areim, Setterwalls, Atrium Ljungberg samt Möller & Partners. I loppet deltog personal, kunder och partners som genom att springa bidrog till UNICEFs arbete för barnen i Malawi.

UNICEF-ambassadören Kajsa Bergqvist delade ut pris efter avslutat lopp och kunde också berätta om vilken nytta bidraget gör på plats i Malawi.

— De pengar ni samlat in idag ger föräldralösa barn en möjlighet att äta, leka och tas om hand av trygga vuxna, sa Kajsa Bergqvist och passade samtidigt på att tacka alla som ställt upp.

I Malawi bor en miljon föräldralösa barn. 100 000 av dessa lever utan någon vuxen och tvingas klara sig helt på egen hand. De insamlade pengarna går till ett projekt vars övergripande syfte är att ge barnen tillgång till hälsovård, utbildning samt skydd mot våld och övergrepp.

Ett stort tack till Sveafastigheter för initiativ och genomförande! Tack till Kajsa som ställde upp och till alla som sprang och därmed bidrog till barnen i Malawi.

bild-1-575x431.jpg
UNICEF-ambassadören Kajsa Bergqvist tillsammans med en grupp från UNICEFs personal som deltog i loppet.

UNICEF-ambassadören Kajsa Bergqvist tillsammans med en grupp från UNICEFs personal som deltog i loppet.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

ig-fb-unicef_wp_43911 copy.png
Elfenbenskusten

I Elfenbenskusten går 1,5 miljoner barn och unga inte i skolan. Majoriteten är flickor. Ett nytt UNICEF-projekt som finansieras av Svenska Postkodlotteriet kommer nu ge flickor som slutat i skolan en andra chans. I projektet får 1 000 flickor möjlighet att uppfylla sina drömmar genom innovativa yrkesutbildningar som fokuserar på framtidsyrken.

efva-dont-judge-scaled.jpg
Sverige

Det var först när sonen frågade varför det stod not for sale i en silverring som allt föll på plats. Det lika starka som självklara budskapet om att ingen är till salu, inringat av taggtråd, blev symbolen i den smyckeskollektion Efva Attling sedan tog fram till förmån för UNICEF för att stödja arbetet mot våld och exploatering av barn. 

un0619564-scaled-e1649169046998.jpg
Ukraina

UNICEF levererar dagligen akuthjälp till Ukraina och hjälper barn och familjer på flykt från kriget. Svenska företags bidrag till insatserna i Ukraina är rekordstort. Över 1 400 företag har genom gåvor och initiativ samlat in flera hundra miljoner till UNICEFs arbete för barnen.