Hjälp barnen som drabbas av Gazakrisen

Efter upprepade varningar från bland annat UNICEF om risken för svält i Gaza rapporteras det att massvält kommer råda i norra Gaza senast i maj om situationen inte förändras. UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda barns liv. Din hjälp behövs nu. Gåvor via denna sida öronmärks till Gazakrisen.

Flicka vid rasmassor - Gaza 2024 - mobile

Ge som:

Dina 400 kr kan rena upp till 42 905 liter vatten. Genom att ge en gåva via detta formulär är du med och stöttar UNICEFs arbete i Gazakrisen.

Situationen i Gaza är katastrofal och den förvärras för varje dag. Det finns ingen säker plats i Gaza, antalet dödsfall och skador bland barn är svindlande. Vart tredje barn under två år i norra Gaza är akut undernärt och dagligen dör barn av hunger och uttorkning – en direkt konsekvens av att UNICEF och andra inte tillåts leverera nödhjälp i den skala som behövs för att undvika en fullständig humanitär katastrof. Barn utgör ungefär hälften av Gazas befolkning och konflikten påverkar dem oproportionerligt mycket.  

UNICEFs främsta prioriteringar just nu är att tillhandahålla: 

  • Rent dricksvatten  

  • Medicinska förnödenheter och stöd till hälso- och sjukvårdspersonal  

  • Kosttillskott och vitaminer till barn och gravida kvinnor som riskerar undernäring 

Leveranserna av nödhjälp är en fråga om liv eller död för barn i Gaza. Behoven är enorma men den humanitära insatsen kan inte hålla jämna steg med behoven, bland annat på grund av begränsad säkerhet, upprepade strömavbrott och brist på bränsle och lastbilar.  

En omedelbar, långvarig humanitär vapenvila är det enda sättet att förhindra att fler barn dör. Mer än något annat behöver barnen – i såväl Palestina som Israel – en varaktig politisk lösning på krisen, så att de kan växa upp i fred, fria från våldets skugga. 

Ge en gåva idag så är du med och bidrar till en tryggare framtid för barnen i Gazakrisen. 

Så många har dödats och skadats hittills*

Relaterade artiklar

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Rasmassor - Gaza 2024
Gaza

Fler och fler barn dör nu av svält i norra Gaza. “Jag såg papperstunna barn, samtidigt som nödhjälp finns bara några mil bort. Det är obscent, och det blir bara värre för varje dag som går”, säger UNICEFs talesperson James Elder.

Barn bland rasmassor - Gaza 2024
Gaza

En svältkatastrof i Gaza är nära. Varje dag svälter barn ihjäl, och vart tredje barn under två år i norra Gaza är akut undernärt. Senast i maj kommer norra Gaza uppleva massvält om UNICEF och andra hjälporganisationer inte får komma in med nödhjälp i stor skala. Men varför släpps inte hjälpen in?