Hjälp barnen som drabbas av Gazakrisen

Situationen i Gaza är katastrofal och den förvärras för varje dag. UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda barns liv. Din hjälp behövs nu. Gåvor via denna sida öronmärks till Gazakrisen.

Flicka vid rasmassor - Gaza 2024 - mobile

Ge som:

Dina 400 kr kan rena upp till 42 905 liter vatten. Genom att ge en gåva via detta formulär är du med och stöttar UNICEFs arbete i Gazakrisen.

Det finns ingen säker plats i Gaza, antalet dödsfall och skador bland barn är svindlande. Vart tredje barn under två år i norra Gaza är akut undernärt och dagligen dör barn av hunger och uttorkning – en direkt konsekvens av att UNICEF och andra inte tillåts leverera nödhjälp i den skala som behövs för att undvika en fullständig humanitär katastrof. Barn utgör ungefär hälften av Gazas befolkning och konflikten påverkar dem oproportionerligt mycket.  

UNICEFs främsta prioriteringar just nu är att tillhandahålla: 

  • Rent dricksvatten  

  • Medicinska förnödenheter och stöd till hälso- och sjukvårdspersonal  

  • Kosttillskott och vitaminer till barn och gravida kvinnor som riskerar undernäring 

Leveranserna av nödhjälp är en fråga om liv eller död för barn i Gaza. Behoven är enorma men den humanitära insatsen kan inte hålla jämna steg med behoven, bland annat på grund av begränsad säkerhet, upprepade strömavbrott och brist på bränsle och lastbilar.  

En omedelbar, långvarig humanitär vapenvila är det enda sättet att förhindra att fler barn dör. Mer än något annat behöver barnen – i såväl Palestina som Israel – en varaktig politisk lösning på krisen, så att de kan växa upp i fred, fria från våldets skugga. 

Ge en gåva idag så är du med och bidrar till en tryggare framtid för barnen i Gazakrisen. 

Relaterade artiklar

Pojke bland rasmassor - Gaza - maj 2024
Gaza

Redan för flera månader sedan beskrev våra kollegor på plats Gaza som den värsta och farligaste platsen på jorden för barn. Sedan dess har det blivit värre. Mycket värre.

Flyktingar - Rafah - Gaza 2024
Gaza

UNICEFs talesperson James Elder har varit i Gaza flera gånger sedan kriget bröt ut. Här berättar han om barnen han träffade och den humanitära katastrofen som de lever i.

Barn i Gaza bland tält - cropped desktop - 2024
Gaza

Sedan kriget bröt ut i Gaza har över 14 000 barn dödats, vilket innebär fler än vart hundrade barn. Tusentals barn har dessutom skadats och förlorat sina föräldrar. Enligt UNICEF utsätts barn oproportionerligt hårt av kriget, trots att de ska vara skyddade.