Barnen i Ukraina behöver din hjälp

Läget för barnen i Ukraina är akut. UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda liv och bygga en framtid. Din hjälp behövs nu. Gåvor via denna sida öronmärks till Ukraina.

Flicka bland byggnader - Ukraina 2023

Ge som:

Dina 200 kr kan räcka till 3 st filtar som ger värme. Genom att ge en gåva via detta formulär är du med och stöttar UNICEFs arbete i Ukraina.

Två år efter att kriget i Ukraina eskalerade är läget fortsatt akut och situationen för barnen väldigt utmanande. Svårigheterna att upprätthålla skolgången och normala vardagsrutiner kombinerat med ett liv i konstant rädsla har lett till en utbildnings- och psykisk hälsokris för en hel generation.   
 
I Ukraina och närliggande länder fokuserar vi bland annat på att:  

  • Tillhandahålla läromedel till barn och engagera barn i formell och icke-formell utbildning. 

  • Nå barn och vårdgivare med psykosocialt stöd.  

  • Säkerställa sjukvård och tillgång till rent vatten.  

  • Nå hushåll i Ukraina med kontantstöd. 

I konflikter och katastrofer drabbas barnen hårdast. Ge en gåva idag så är du med och bidrar till en ljusare framtid för barnen i Ukraina. 

Vill du stötta vårt katastrofarbete för barn världen över? Det kan du göra via detta formulär.

Relaterade artiklar

Flicka i skyddsrum i tunnelbanan - Ukraina 2024
Ukraina

Efter två år av krig fortsätter barnen i Ukraina att betala det högsta priset. En ny undersökning från UNICEF visar att barn som bor vid frontlinjen har tvingats tillbringa mer än ett halvår i skyddsrum. Många barn har förlorat skolgång, drabbats av ångest och rädsla. De senaste två månaderna har även attacker mot hem, skolor och sjukhus eskalerat.  

Syskontrio - Izium Ukraina - 2023 - cropped desktop
Ukraina

Två år har gått sedan Ryssland inledde ett fullskaligt krig mot Ukraina. Miljontals barn och familjer är på flykt, traumatiserade och i behov av humanitär hjälp. För barnen, som har förlorat flera år av skolgång, står livet och framtiden på spel.

Pojke - turkiet 2023
Senaste nyheterna

2023 har varit ett svårt år för barn runt om i världen, inte minst för de 460 miljoner barn som lever i konfliktdrabbade områden. Det visar UNICEFs globala rapport “Humanitarian Action for Children som släpps idag. Oavsett var konflikter blossar upp, vare sig det är Palestina, Ukraina, Haiti, Sudan eller Jemen – är det barnen som betalar det högsta priset.