Katastrofinsatser
Vi är alltid redo när en katastrof slår till. UNICEFs uppgift är att se till att barnen prioriteras och vi spelar alltid en viktig roll när det gäller att koordinera och leda katastrofinsatserna.
UNICEF och FN:s livsmedelsprogram WFP har nu genomfört 25 gemensamma insatser för att nå människor på avlägsna platser i Sydsudan. Sammanlagt har man hittills lyckats nå 500 000, varav 100 000 barn under fem år.
Minst 3 700 barn i Guinea, Liberia och Sierra Leone har förlorat en eller båda föräldrarna i ebola sedan sjukdomsutbrottet startade i Västafrika. UNICEF uppskattar också att många barn lämnas ensamma då släktingar tar avstånd från barnen av rädsla för att smittas.
Antalet bekräftade fall av ebola stiger allt snabbare i Liberia och har nu nått 3 500. Nu har den första leveransen av skyddspaket för familjer anlänt. Totalt planerar UNICEF att leverera 50 000 paket som ska skydda familjer som själva vårdar sina anhöriga mot ebola.
Idag påbörjas en informationskampanj mot ebola i Sierra Leone. Målet är att nå ut till alla hushåll med livräddande information och stoppa spridningen av ebola. UNICEF har utbildat volontärer och tillhandahåller korrekt information om sjukdomen och hur man skyddar sig.
Omkring 8,5 miljoner barn och unga lever i områden som nu är drabbade av ebola, i Guinea, Sierra Leone och Liberia. UNICEF vädjar nu om 200 miljoner dollar för att bekämpa den dödliga sjukdomen som hittills krävt mer än 2 400 liv.
Samtidigt som insatserna för att stoppa spridningen av ebola trappas upp, varnar UNICEF för de långtgående effekterna spridningen av sjukdomen får för barn. I Liberia har barns tillgång till vård och skola allvarligt begränsats, och tusentals har förlorat föräldrar. UNICEF kämpar nu för att se till att barnen får vård, omsorg och utbildning.
Ett lastplan fyllt med medicinsk utrustning landade i fredags i Sierra Leone. Totalt var det 48 ton utrustning som skyddshandskar, antibiotika och annan viktig medicin som nu ska distribueras ut. Utrustningen ska användas i UNICEFs insats mot ebolautbrottet i Västafrika.
Just nu pågår en rad konflikter och katastrofer runt om i världen. Behovet av hjälpinsatser är rekordstort och UNICEF varnar för att de insamlade pengarna inte räcker.
De svåra översvämningarna på Balkan slår hårt mot befolkningen. UNICEF deltar i katastrofarbetet och levererar hjälp till barnen och deras familjer. Totalt är det 460 000 barn som har drabbats.
Sex månader efter att tyfonen Haiyan drabbade Filippinerna har landet nu tydligt börjat återhämta sig. UNICEF har sett till att barn går i skolan igen, att de mest utsatta har fått livräddande vaccin, och att mer än en miljon människor har fått tillgång till rent vatten.
UNICEF-ambassadören och programledaren David Hellenius reser till Filippinerna där tyfonen Haiyan drog in i november förra året. Det var den värsta tyfon som någonsin uppmätts och som alltid i katastrofer drabbades barnen hårdast. David träffar Janene som är tio år och förlorade sin mamma och fem syskon i katastrofen.
Det har gått tre månader sedan tyfonen Haiyan drabbade Filippinerna. Landet är nu sakta men säkert på väg att återhämta sig, men än är det långt kvar. UNICEF arbetar fortsatt för att hjälpa barnen i de hårdast drabbade områdena och många framsteg har gjorts.
Hundratals människor har dött i de senaste dagarnas strider i Centralafrikanska republiken, och tusentals har flytt från sina hem. UNICEF levererar nu medicinsk katastrofhjälp till sjukhus i huvudstaden Bangui.
Att skydda barnen som överlevt tyfonen i väntan på att trygga hem och hus byggs upp är högsta prioritet, säger UNICEF som nu bygger upp särskilda barnvänliga och säkra platser i det drabbade områdena. Det första öppnas idag i Tacloban.
UNICEF förser nu dagligen över 200 000 drabbade i Leyte med rent vatten. I takt med att vägar, hamnar och flygplatser röjs och logistiken fungerar bättre distribueras nu alla de ton förnödenheter och hjälputrustning som flugits in. Men behoven är fortfarande enorma.
I skuggan av katastrofen i Filippinerna riskerar nu tusentals barn att utsättas för övergrepp och människohandlare. UNICEFs uppgift är att kartlägga och skydda alla de ensamma barn som kommit ifrån sin familj. Identifiering och registrering pågår för fullt och man upprättar också trygga säkra platser för barnen.
UNICEFs katastrofsändning som lyfte från centrallagret i Köpenhamn i söndags når idag fram till Filippinerna. I lasten finns vattenreningstabletter, vätskeersättning, näringsprodukter, vattencontainrar, vattendunkar, presenningar, tält med mera. UNICEF kämpar mot klockan för att hantera den besvärliga logistiken, koordinera insatserna och nå ut till barnen.
4,3 miljoner människor beräknas vara drabbade av tyfonen som drog in över Filippinerna sent i torsdags, 1,7 miljoner av dem befaras vara barn. Det är svårt att få en fullständig bild av konsekvenserna, men som alltid är det barnen som drabbas värst. UNICEF omplacerar nu personal för att kunna hjälpa till med katastrofarbetet och ytterligare personal är på väg.
Det skoningslösa våldet i Syrien trappas upp dag för dag och dödssiffrorna stiger. 1,9 miljoner barn har kommit ifrån sina föräldrar och 6 561 barn har dödats i striderna. UNICEF finns på plats både inne i Syrien och i grannländerna för att möta de enorma behov som det skoningslösa våldet orsakar. Men mer pengar behövs omgående.
Tusentals hemlösa människor i delstaten Rakhine på Burmas västkust hotas av cyklonen Mahasen som väntas nå fastlandet idag eller imorgon. Vi finns på plats och står redo att hjälpa regeringen med humanitär hjälp till området.
Vattennivåerna i översvämningsdrabbade Gazaprovinsen i södra Moçambique börjar äntligen sjunka. Men områdets största stad Chokwe är fortfarande obeboelig och bristen på sanitet börjar bli ett allvarligt problem. UNICEF-personal på plats varnar för ökad risk för kolerautbrott.
Den kraftiga tyfonen över Filippinerna har ödelagt det mesta i sin väg. 5,4 miljoner människor har drabbats och nästan hälften av dem är barn. UNICEF finns på plats och hjälper barnen och deras familjer. Vatten, näring och tak över huvudet är högsta prioritet.
Det är vapenvila i regionen och UNICEF samarbetar med lokala partners för att kunna nå ut med hjälpen snabbt.
UNICEF har nått ett avtal med regeringen i Syrien om att utvidga hjälpinsatserna i landet. Ett avtal som enligt UNICEFs högsta chef Anthony Lake kan rädda tiotusentals liv.