©-UNICEF_Jallanzo-3-575x383.jpg

Mer resurser behövs för att

bekämpa ebola i Västafrika

Omkring 8,5 miljoner barn och unga lever i områden som nu är drabbade av ebola, i Guinea, Sierra Leone och Liberia. UNICEF vädjar nu om 200 miljoner dollar för att bekämpa den dödliga sjukdomen som hittills krävt mer än 2 400 liv.

Skribent |

Publicerad |

2014 09 17

Uppdaterad |

2014 09 17

Mer resurser behövs för att bekämpa ebola i Västafrika

En hälsoarbetare från UNICEF informerar om ebola vid en marknad där många människor samlats i Liberia. Foto: © UNICEF/Jallanzo

– Ebola dödar människor och förstör framtiden för många, säger Afshan Khan, UNICEFs chef för katastrofprogram. Sjukdomen stänger skolor, förstör sjukvårdssystem och hotar hela samhällen. Det är en enorm katastrof.

UNICEF vädjar nu om sammanlagt 200 miljoner dollar för att kunna bemöta krisen. Pengarna kommer gå till arbetet mot ebola i Liberia, Guinea och Sierra Leone, och till att stärka grannländernas förmåga att kunna bemöta sjukdomen om den skulle spridas ytterligare.

UNICEF trappar upp insatserna för att bekämpa ebolan och vi är på plats i alla de drabbade länderna. Sedan de första dagarna av utbrottet har vi tillhandahållit livsnödvändiga förnödenheter och spridit information om sjukdomen och hur man skyddar sig.

Tillsammans med partners utför UNICEF följande arbete: – Vi måste arbeta med samhällena, säger Khan. Om alla länder och organisationer som kan hjälpa till gör det, så kan vi rädda liv.

UNICEF arbetar just nu i många katastrofer runt om i världen. Genom att ge en gåva till vår  katastroffond är du med oss och kämpar för att hjälpa barnen i de eboladrabbade länderna, och i andra katastrofer.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Lekplats-jordbävning
Turkiet

Under måndagskvällen, 20 februari, inträffade ett nytt kraftigt skalv i den redan jordbävningsdrabbade regionen Hatay i södra Turkiet. Över 40 000 människor har hittills rapporterats döda sedan i början av februari, när den första jordbävningen ägde rum. UNICEFs personal på plats vittnar om enorm förödelse.

Katastroflager - leverans till Turkiet och Syrien
Turkiet

På torsdagen, 9 februari, lämnade fyra lastbilar UNICEFs huvudlager i Köpenhamn fyllda med förnödenheter till de som drabbats av jordbävningen i Turkiet och Syrien. Nödhjälp har redan levererats från våra lager i närområdet och UNICEFs tankbilar förser barn och familjer med rent dricksvatten.

 Barn inlindade i filtar i Turkiet
Jordbävning

Tusentals människor har förlorat livet, många av dem barn. Ännu fler har fått se sina hem förstörda. Jordbävningen i Turkiet och Syrien är den värsta på nästan hundra år och slår hårt mot barn och familjer som redan innan katastrofen levde i utsatthet. UNICEF är på plats och jobbar intensivt med att hjälpa de barn som drabbats.