©-UNICEF_Jallanzo-3-575x383.jpg

Mer resurser behövs för att

bekämpa ebola i Västafrika

Omkring 8,5 miljoner barn och unga lever i områden som nu är drabbade av ebola, i Guinea, Sierra Leone och Liberia. UNICEF vädjar nu om 200 miljoner dollar för att bekämpa den dödliga sjukdomen som hittills krävt mer än 2 400 liv.

Skribent |

Publicerad |

2014 09 17

Uppdaterad |

2014 09 17

Mer resurser behövs för att bekämpa ebola i Västafrika

En hälsoarbetare från UNICEF informerar om ebola vid en marknad där många människor samlats i Liberia. Foto: © UNICEF/Jallanzo

– Ebola dödar människor och förstör framtiden för många, säger Afshan Khan, UNICEFs chef för katastrofprogram. Sjukdomen stänger skolor, förstör sjukvårdssystem och hotar hela samhällen. Det är en enorm katastrof.

UNICEF vädjar nu om sammanlagt 200 miljoner dollar för att kunna bemöta krisen. Pengarna kommer gå till arbetet mot ebola i Liberia, Guinea och Sierra Leone, och till att stärka grannländernas förmåga att kunna bemöta sjukdomen om den skulle spridas ytterligare.

UNICEF trappar upp insatserna för att bekämpa ebolan och vi är på plats i alla de drabbade länderna. Sedan de första dagarna av utbrottet har vi tillhandahållit livsnödvändiga förnödenheter och spridit information om sjukdomen och hur man skyddar sig.

Tillsammans med partners utför UNICEF följande arbete: – Vi måste arbeta med samhällena, säger Khan. Om alla länder och organisationer som kan hjälpa till gör det, så kan vi rädda liv.

UNICEF arbetar just nu i många katastrofer runt om i världen. Genom att ge en gåva till vår  katastroffond är du med oss och kämpar för att hjälpa barnen i de eboladrabbade länderna, och i andra katastrofer.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Gaza-pojke-2023
Gaza

En månad har gått sedan konflikten mellan Israel och Hamas eskalerade. Med chock och fasa har världen följt utvecklingen, det ökande antalet liv som gått förlorade och den humanitära situationen i Gaza som blir alltmer desperat. Nu kräver vi, tillsammans med andra FN organisationer, ett omedelbart humanitärt eldupphör.

Barn-Gaza-2023
Gaza

Hundratals barn har dödats i Gaza och Israel. Hundratusentals är drabbade av våldet. Situationen i Gaza är katastrofal, med oavbrutna bombningar och massiv fördrivning av barn och familjer. Det finns inga säkra platser, säger UNICEFs verkställande direktör Catherine Russell.

Gaza-Israel-flicka-2023
Gaza

Hundratusentals barn och deras familjer har börjat fly norra Gaza inför hoten om storskaliga attacker. Detta följer på dagar av bombningar i Gaza efter de brutala attackerna mot Israel den 7 oktober.