©-UNICEF_Pflanz-575x383.jpg

UNICEF och WFP har nått ut

till 500 000 i Sydsudan

UNICEF och FN:s livsmedelsprogram WFP har nu genomfört 25 gemensamma insatser för att nå människor på avlägsna platser i Sydsudan. Sammanlagt har man hittills lyckats nå 500 000, varav 100 000 barn under fem år.

Skribent |

Publicerad |

2014 10 02

Uppdaterad |

2014 10 02

UNICEF och WFP har nått ut till 500 000 i Sydsudan

Dr. Thomas Lyomi, hälsospecialist vid UNICEF, behandlar nio månader gamla Bhan Ruei mot malaria, vid en övergiven vårdcentral i Upper Nile. Dr. Lyomi är en av de experter som genom samarbetet mellan UNICEF och WFP reser ut för att nå människor på avlägsna platser i Sydsudan. Foto: © UNICEF/Pflanz

Tillsammans med WFP (FN:s livsmedelsprogram) kämpar vi sedan i våras i en gemensam insats för att nå avlägsna platser i Sydsudan. Med hjälp av helikopter, flygplan och nedsläpp av livsviktigt material från luften levererar WFP mat och näringstillskott och UNICEF vaccinerar barn mot mässling och polio, ger grundläggande hälsovård och delar ut utbildningsmaterial samt vatten-, sanitet- och hygienartiklar. Båda organisationerna utför näringsundersökningar och behandlar mot undernäring, samt informerar om näring. Ensamma barn registreras för att kunna återförenas med anhöriga.

Teamen som åker ut består av experter inom näring, hälsa, skydd av barn, vatten, sanitet och hygien, samt utbildning. De fungerar som en livlina för människor i de tre konfliktdrabbade områdena – Jonglei, Upper Nile och Unity. Teamen stannar på varje plats i åtta till elva dagar och utvärderar människornas behov, samt kallar via radio efter nödvändiga förnödenheter som levereras med flyg. När ett team väl har nått ut till en plats och etablerat humanitär hjälp kan andra partners oftast upprätthålla den fortsatta hjälpen.

Tillsammans har UNICEF och WFP uppnått följande: Torrsäsongen är nu på väg i Sydsudan och risken finns att stridigheterna ökar, vilket skulle skapa ytterligare risker för människorna i de konfliktdrabbade områdena. UNICEF och WFP förbereder inför fler uppdrag för att kunna nå ännu fler samhällen i nöd, samt fortsätta arbetet med regelbunden hjälp till de områden som redan nåtts.

Hjälp oss att rädda fler barn från undernäring. Ge en gåva idag.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.

Flicka - Rafah city - januari 2024 - cropped
Gaza

Det är oförlåtligt att världen tillåter att barn svälter ihjäl. UNICEF och andra organisationer måste få komma in med mer nödhjälp. För barnens skull krävs en omedelbar humanitär vapenvila.