Engagera dig i UNICEF

UNICEF Sverige har, i november 2023, beslutat att lägga ned vår Frivilligverksamhet såsom den är formerad nu. Detta efter överväganden och prioriteringar kring vad som ska vara UNICEF Sveriges roll och fokus framåt.

volontärgrupp UNICEF red 2.jpg
Sverige

Överallt i samhället finns de, eldsjälarna. De som brinner för att hjälpa barn i det stora och det lilla, till att må bra och att utvecklas. De finns på plats i skolor och idrottsföreningar, till vardags och i krissituationer. Idag hyllar vi deras ideella engagemang lite extra.

anna-lydas.jpg
Internationella frivilligdagen

Runt omkring oss arbetar eldsjälar ideellt för att bidra till att aktiviteter genomförs, människor möts och samhällen förbättras. Det här engagemanget uppmärksammar UNICEF Sverige och många med oss lite extra idag, på internationella frivilligdagen. En dag för att erkänna och uppmuntra alla viktiga ideella insatser som görs av personer och organisationer.

2-ida-maria-karkkainen-kp-lundgruppen.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag på internationella frivilligdagen vill vi på UNICEF Sverige uppmärksamma det engagemang som ovillkorat finns för barnrättsfrågor. Trots att våra frivilligaktiviteter har fått pausa under pandemin så håller vi ihop, hittar nya sätt för kontakt och för att nå ut med vårt budskap om barns rättigheter.

bild-t-cissi-20191203.jpg
Internationella frivilligdagen

Ibland känns hösten extra mörk, med många dystra nyheter och svåra situationer för människor att hantera. Då är det viktigt att uppmärksamma det positiva som görs. Internationella frivilligdagen är en påminnelse om att det finns ljus i allt det mörka, människor som engagerar sig och gör positiva insatser för en bättre värld.

Johnny-Tsang-900x675.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag på internationella frivilligdagen vill vi uppmärksamma allt det ideella engagemang som personer bidrar med här i Sverige och runt om i världen. Vi är stolta och glada över alla er som kämpar med oss för alla barn. Men vi behöver bli fler för att kunna leka mer.

chloé-575x386.jpg
Internationella frivilligdagen

I över trettio år har ideellt engagemang uppmärksammats runt om i världen, just idag, på internationella frivilligdagen. Vi på UNICEF Sverige vill skicka ett varmt tack till alla frivilliga som ger så mycket av sig själva för barnens skull. Och nu behöver vi bli fler, kanske är det dig vi söker?

Unicef Logo Swedish
Internationella frivilligdagen

Idag den femte december uppmärksammas ideellt engagemang runt om i världen. Vi på UNICEF Sverige vill ta tillfället i akt och tacka alla våra frivilliga som ger av sin tid och sitt engagemang för att uppmärksamma barns rättigheter.

Caroline-575x446.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag på internationella frivilligdagen vill UNICEF Sverige ta tillfället i akt och tacka för alla de fina insatser våra frivilliga runtom i Sverige gör. Här möter du några av dem som hjälper oss i arbetet för att alla barns rättigheter ska tillgodoses.

kerstin_1-575x432.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag är det Internationella frivilligdagen och det uppmärksammar vi genom att dela ut pris till Årets frivillig. Dagen instiftades 1985 av FN:s generalförsamling för att lyfta fram och hylla allt det ideella arbete som människor gör lokalt, nationellt och internationellt.

Unicef Logo Swedish
Internationella frivilligdagen

Idag, den 5 december är det internationella frivilligdagen. Dagen instiftades av FN:s generalförsamling 1985 men redan långt innan dess har frivilliga världen över haft en viktig roll i arbetet för bland annat barns rättigheter. UNICEF Sverige firar detta genom att dela ut priset ”Årets frivillig”. Priset tilldelas den frivillig som under året engagerat sig i kampen för barns rättigheter på ett utmärkande sätt.

linn-575x498.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag är det Internationella frivilligdagen vars syfte är att uppmärksamma och fira det ideella arbete som görs världen över för att skapa en bättre värld. I samband med detta delar UNICEF Sverige ut priset Årets frivillig för att synliggöra frivilligas insatser för UNICEF lokalt.

Mathias-fredrksson490.jpg
Sverige

Över 9,5 miljoner kronor – det är den otroliga summan som över 1 400 egna insamlare har samlat in sedan vi startade egna insamlingar 2008. Stort tack!

Unicef Logo Swedish
Sverige

Funderar du på att bli frivillig? Här berättar Emelie Baiden om varför hon valde att engagera sig som frivillig för UNICEF.

farzaneh-575x431.jpg
Sverige

Vill du engagera dig i en UNICEF-grupp? Här berättar Farzaneh Pashakhanlou om sitt engagemang.

annica-hillfelt-marcus-ar-frivillig-i-uppsala-har-pa-resa-i-zimbabwe_9aff2ab2c34f5628.jpg
Sverige

Undrar du hur det är att vara frivillig för UNICEF? Här berättar Annica Hillfelt Marcus om hur det är att vara med i frivilliggruppen i Uppsala.

frivilligresa-2011-575x382.jpg
Vietnam

För elfte året i rad åkte frivilliga från UNICEF-grupper ut på en fältresa för att se vad pengarna de samlar in används till och för att få inspiration till arbetet på hemmaplan. I år gick resan till Vietnam och med på resan var Malin Tellberg Westermark från Sundsvall, Helena Enfors från Göteborg, Agneta Hammerin från Kalmar och Peter Brundin från Luleå. Här berättar ett par av de frivilliga om upplevelserna i Vietnam.

frivilligresa-2010-575x383.jpg
Zimbabwe

I maj 2010 reste Nikoletta Charalambousi från UNICEF-gruppen i Södertälje, Annica Hillfelt Marcus från UNICEF-gruppen i Uppsala och Claire Peacock från UNICEF-gruppen i Lund till Zimbabwe. Under en veckas tid fick gruppen se hur UNICEF arbetar för barns rättigheter i Zimbabwe. Här berättar Claire och Annica om sina upplevelser.

Unicef Logo Swedish

Mer än 150 miljoner barn världen över i åldrarna 5–14 år tvingas arbeta. Miljoner andra utsätts för våld och exploatering i form av barnäktenskap, trafficking och könsstympning. Men arbetet för att minska övergreppen går alldeles för långsamt, och kunskapen om dem är för liten, visar en ny rapport från FN:s barnfond UNICEF.

frivilligresa-2009-575x382.jpg
Zambia

I maj 2009 reste Sandra Öhman från UNICEF-gruppen i Lulea, Elin Eriksson från UNICEF-gruppen i Norrköping och Anjelica Ulezalka från UNICEF-gruppen Ystad till Zambia. Under en veckas tid fick gruppen se hur UNICEF arbetar. Läs deras reflektioner från resan.