Default hero image

Emelie hjälper de barn

som behöver det mest

Funderar du på att bli frivillig? Här berättar Emelie Baiden om varför hon valde att engagera sig som frivillig för UNICEF.

Skribent |

Publicerad |

2011 10 09

Uppdaterad |

2011 10 09

Emelie hjälper de barn som behöver det mest

Hej! Vem är du?

Emelie heter jag, är 21 år gammal och studerar på samhälls- och kulturanalysprogrammet vid Linköpings universitet. Sedan ca 1,5 år är jag med i UNICEF-gruppen i Norrköping.

Hur kommer det sig att du började engagera dig för UNICEF?

Har länge velat arbeta för barn, och då inte nödvändigtvis med barn i praktiken. Så när jag läste att UNICEF hjälper de barn som mest behöver det först, kändes det rätt att lägga engagemanget här.

Vad har gett störst intryck på dig under tiden som du engagerat dig för UNICEF?

Att få kan göra så mycket med så lite för så många och så snabbt. Jag i Norrköping kan hjälpa ett barn långt bort genom att sprida ett budskap om situationen där.

Vilka tycker du är det viktigaste frågorna som rör barn?

Att alla barn oavsett förutsättning ska ha rätt till en positivt berikad barndom, en naturlig möjlighet att få vara barn i en trygg och kärleksfull miljö.

Vilka aktiviteter ni gör anser du vara värdefullast?

Värva fler Världsföräldrar, samt göra dessa medvetna om situationen ute i världen.

Vad är det bästa med att engagera sig som frivillig?

Möjligheten att få människor att öppna, inte bara sina plånböcker, utan även sina hjärtan och göra en skillnad. Att som individ göra något meningsfullt med sin fritid.

Vad skulle du säga till de som funderar på att bli frivilliga?

Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Vi kan inte vänta. Barnen må vara vår framtid, men det är nu de är barn.

Vill du också bli frivillig? Läs mer och anmäl dig här.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

volontärgrupp UNICEF red 2.jpg
Sverige

Överallt i samhället finns de, eldsjälarna. De som brinner för att hjälpa barn i det stora och det lilla, till att må bra och att utvecklas. De finns på plats i skolor och idrottsföreningar, till vardags och i krissituationer. Idag hyllar vi deras ideella engagemang lite extra.

anna-lydas.jpg
Internationella frivilligdagen

Runt omkring oss arbetar eldsjälar ideellt för att bidra till att aktiviteter genomförs, människor möts och samhällen förbättras. Det här engagemanget uppmärksammar UNICEF Sverige och många med oss lite extra idag, på internationella frivilligdagen. En dag för att erkänna och uppmuntra alla viktiga ideella insatser som görs av personer och organisationer.

2-ida-maria-karkkainen-kp-lundgruppen.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag på internationella frivilligdagen vill vi på UNICEF Sverige uppmärksamma det engagemang som ovillkorat finns för barnrättsfrågor. Trots att våra frivilligaktiviteter har fått pausa under pandemin så håller vi ihop, hittar nya sätt för kontakt och för att nå ut med vårt budskap om barns rättigheter.