Engagera dig i UNICEF

Hjälpa världens alla barn? Så kan du engagera dig.

UNICEF
Engagera dig i UNICEF

Engagera dig i vår frivillig-verksamhet

Vi behöver bli fler för att kunna göra mer praktiska aktiviteter kopplade till barnkonventionen, och söker dig som vill vara med och kämpa för barns rättigheter.

Engagera dig batman t-shirt

Du som vill göra något praktiskt i Sverige för att uppmärksamma barns rättigheter är varmt välkommen att engagera dig ideellt hos oss.

brannboll 75cb583b629257a2

Vi besöker till exempel asylboenden och leker med barn, utbildar elever kring barnkonventionen och samlar in pengar till UNICEFs katastrofarbete.

skarmklipp-jpg c107e2d913d8eb88 b69d62303c6e5ba0

På flera orter runt om i Sverige finns lokalt engagerade frivilliggrupper. Om det inte finns någon grupp på din ort kan du vara med och starta en.

skarmklipp2 bb53a49b0f3aee69

Anmäl ditt intresse för att engagera dig i en frivilliggrupp, eller sök ett specifikt uppdrag genom våra annonser hos Volontärbyrån.

jemen-man-liggande_a9107200384b3caf_f8ddd6dcbc837e39.jpg

Läget för barnen i Jemen har aldrig varit mer akut. Nu hotas landet av en svältkatastrof. UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda barns liv, men din hjälp behövs nu.

barn-pa-flykt-puff_db981f677d0a677f.jpg

Just nu är 34 miljoner barn på flykt i världen. Genom att köpa ett Barn på flykt-paket i UNICEFs gåvoshop kan du hjälpa barn som far illa.

katastrofpaket-puff_26e16a228c525c88.jpg

Konflikter, klimatförändringar, katastrofer och coronapandemin – det är en tuff situation just nu för barn världen över. Köp ett Katastrofpaket och rädda barns liv.

img_3916-jpg_a399114cfcd9546a.jpg

Ge pengar varje månad så är du med i kampen för att skapa en bättre värld för alla barn, varje dag, året om.

Relaterade artiklar

volontärgrupp UNICEF red 2.jpg
Sverige

Överallt i samhället finns de, eldsjälarna. De som brinner för att hjälpa barn i det stora och det lilla, till att må bra och att utvecklas. De finns på plats i skolor och idrottsföreningar, till vardags och i krissituationer. Idag hyllar vi deras ideella engagemang lite extra.

anna-lydas.jpg
Internationella frivilligdagen

Runt omkring oss arbetar eldsjälar ideellt för att bidra till att aktiviteter genomförs, människor möts och samhällen förbättras. Det här engagemanget uppmärksammar UNICEF Sverige och många med oss lite extra idag, på internationella frivilligdagen. En dag för att erkänna och uppmuntra alla viktiga ideella insatser som görs av personer och organisationer.

2-ida-maria-karkkainen-kp-lundgruppen.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag på internationella frivilligdagen vill vi på UNICEF Sverige uppmärksamma det engagemang som ovillkorat finns för barnrättsfrågor. Trots att våra frivilligaktiviteter har fått pausa under pandemin så håller vi ihop, hittar nya sätt för kontakt och för att nå ut med vårt budskap om barns rättigheter.