Engagera dig i UNICEF

UNICEF Sverige har, i november 2023, beslutat att lägga ned vår Frivilligverksamhet såsom den är formerad nu. Detta efter överväganden och prioriteringar kring vad som ska vara UNICEF Sveriges roll och fokus framåt.

UNICEF
Engagera dig i UNICEF

Ideell engagemang i över 20 år

Frivilligverksamheten har funnits i över tjugo år och bidragit till de mål som UNICEF Sverige har kring insamling, påverkan och utbildning samt information kring barnets rättigheter och UNICEFs arbete. Inte minst har frivilliga runt om i landet varit lokala ambassadörer, skapat nätverk och deltagit i aktiviteter för att konkretisera och uppfylla barnkonventionen. Allt eftersom har formerna för engagemang förändrats och många vill hellre engagera sig i sakfrågor och särskilda event. 

UNICEFs arbete för att mobilisera engagemang fortsätter, bland annat genom våra medlemsorganisationer. UNICEF Sverige vill säga stort tack till er alla som genom åren engagerat er som Frivilliga genom oss för barns rättigheter!

Ta en titt på en del av det fantastiska arbete våra frivilliga har gjort genom åren:

volontärgrupp UNICEF red 2.jpg
Sverige

Överallt i samhället finns de, eldsjälarna. De som brinner för att hjälpa barn i det stora och det lilla, till att må bra och att utvecklas. De finns på plats i skolor och idrottsföreningar, till vardags och i krissituationer. Idag hyllar vi deras ideella engagemang lite extra.

anna-lydas.jpg
Internationella frivilligdagen

Runt omkring oss arbetar eldsjälar ideellt för att bidra till att aktiviteter genomförs, människor möts och samhällen förbättras. Det här engagemanget uppmärksammar UNICEF Sverige och många med oss lite extra idag, på internationella frivilligdagen. En dag för att erkänna och uppmuntra alla viktiga ideella insatser som görs av personer och organisationer.

2-ida-maria-karkkainen-kp-lundgruppen.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag på internationella frivilligdagen vill vi på UNICEF Sverige uppmärksamma det engagemang som ovillkorat finns för barnrättsfrågor. Trots att våra frivilligaktiviteter har fått pausa under pandemin så håller vi ihop, hittar nya sätt för kontakt och för att nå ut med vårt budskap om barns rättigheter.

Stöd UNICEFs arbete

Du kan fortsatt stödja UNICEFs arbete för alla barn på följande sätt.