Vietnam-490.jpg

Häng med våra frivilliga

till Vietnam, del 1

Skribent |

Publicerad |

2011 05 16

Uppdaterad |

2011 05 16

Häng med våra frivilliga till Vietnam, del 1

För elfte året i rad åkerUNICEFs frivilliga

ut på en fältresa för att se hur UNICEF arbetar, vad pengarna de samlar in används till och för att fylla på med inspiration till arbetet på hemmaplan. I år går resan till Vietnam och med sig har de frivilliga, Malin Tellberg Westermark från Sundsvall, Helena från Göteborg, Agneta från Kalmar och Peter från Luleå, UNICEFs informationschef Petra. De har lovat att blogga om resan och den första texten publicerar vi i denna post. Men först lite info om Vietnam:

Vietnam

Vietnam ligger i Sydostasien och har gått igenom en enorm utveckling sedan kriget med amerikanerna på 1970-talet. Men trots stora framsteg är fortfarande stora delar av befolkningen fattig och nästan hälften av barnen är korta i växten på grund av undernäring.Här finns många svårigheter. Handel med barn är ett växande problem. Många har fortfarande inte tillgång till rent vatten och toaletter. Barn som tillhör minoritetsgrupper, cirka 15 procent av befolkningen, har oftare dålig utbildning och sämre hälsa. UNICEF i Vietnam arbetar med dessa frågor tillsammans med regeringen, andra FN-organ och frivilligorganisationer. Målet är att alla barn ska ha samma tillgång till utbildning, hälsa och rättigheter.

På plats i Saigon

"Äntligen framme! Vi börjar resan i Hoh Chi Minh, även kallad Saigon. Det är varmt, fuktigt och galet mycket mopeder och vespor. Att korsa gatan här är inget för den velige. Imorgon skall vi besöka ett projekt som jobbar med gatubarn och ett annat där munkar engagerat sig i kampen mot hiv och aids hos barn." / Petra, informationschef UNICEF SverigeHåll utkik efter fler poster från Vietnam här!

Kopiera länk

Relaterade artiklar

volontärgrupp UNICEF red 2.jpg
Sverige

Överallt i samhället finns de, eldsjälarna. De som brinner för att hjälpa barn i det stora och det lilla, till att må bra och att utvecklas. De finns på plats i skolor och idrottsföreningar, till vardags och i krissituationer. Idag hyllar vi deras ideella engagemang lite extra.

anna-lydas.jpg
Internationella frivilligdagen

Runt omkring oss arbetar eldsjälar ideellt för att bidra till att aktiviteter genomförs, människor möts och samhällen förbättras. Det här engagemanget uppmärksammar UNICEF Sverige och många med oss lite extra idag, på internationella frivilligdagen. En dag för att erkänna och uppmuntra alla viktiga ideella insatser som görs av personer och organisationer.

2-ida-maria-karkkainen-kp-lundgruppen.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag på internationella frivilligdagen vill vi på UNICEF Sverige uppmärksamma det engagemang som ovillkorat finns för barnrättsfrågor. Trots att våra frivilligaktiviteter har fått pausa under pandemin så håller vi ihop, hittar nya sätt för kontakt och för att nå ut med vårt budskap om barns rättigheter.