Enligt en ny UNICEF-rapport motsätter sig en överväldigande majoritet av befolkningen i de länder där kvinnlig könsstympning praktiseras den livsfarliga sedvänjan. Trots motståndet har 125 miljoner flickor och kvinnor utsatts för kvinnlig könsstympning och 30 miljoner flickor är fortfarande i riskzonen.
Den 6 februari är den internationella dagen för nolltolerans mot könsstympning av flickor. För att uppmärksamma detta släpper UNICEF nya siffror som visar att antalet flickor som utsätts för den farliga sedvänjan minskar. Samtidigt uppmanar man omvärlden att öka insatserna för att helt avskaffa ingreppet som ger så många flickor men för livet.
Allt fler barn och unga drabbas av konflikten i Syrien. Nu vädjar UNICEF till världens länder, företag och privata givare om ytterligare 100 miljoner kronor för att kunna möta hjälpbehoven under det närmaste halvåret.
Även om ett antal länder i Mellanöstern och Nordafrika har uppnått stora framsteg när det gäller barns och kvinnors hälsa är dessa framsteg ojämnt fördelade.
UNICEF ökar nu sin närvaro i Libyen för att fler barn ska få ta del av hjälpinsatserna. Särskilt svår är situationen för civilbefolkningen i städerna Misrata och Ajdabyia, vilka drabbats hårt av den senaste tidens våldsamheter.
Allt fler samhällen i Afrika upphör med kvinnlig könsstympning. Det visar en ny rapport från UNICEF. Det livsfarliga ingreppet är djupt förankrat sociala traditioner och har varit svårt att stoppa, men det har skett en betydande förändring i attityder och det finns hopp om att den grymma sedvänjan kan utrotas inom loppet av en generation.
UNICEF vädjar, i sin årliga rapport om världens katastrofer, om 635 miljoner USD för sitt arbete i 33 katastrofområden — så välkända som Darfur och så förbisedda som Haiti.
Barn världen över mår bättre när deras mammor får ökad jämställdhet. Jämställdhet mellan könen ger direkt positiva resultat när det gäller barns överlevnad och utveckling. Det visar UNICEFs årliga rapport The State of the World's Children.
Den humanitära krisen i Mellanöstern har nått ett mycket allvarligt läge efter det upptrappade våldet under den senaste veckan. I Libanon har 60 barn dött under de beväpnade attackerna och dubbelt så många har skadats. UNICEF gör allt för att hjälpa de tiotusentals barn som lider av våldsamheterna.
Världens länder sviker barnen i kampen mot undernäring. Mer än en fjärdedel av barn under fem års ålder i u-länderna är underviktiga, många så allvarligt att deras liv står på spel. Det visar en ny rapport från FN:s barnfond UNICEF.
Måndagen den 6 februari är det den internationella dagen mot kvinnlig könsstympning. Dagen instiftades år 2003 när delegater från 30 afrikanska länder samlades i syfte att tillsammans arbeta för att kvinnlig könsstympning skall avskaffas.
UNICEF vädjar idag till givare att bidra med 805 miljoner dollar för att hjälpa barn och kvinnor i 29 katastrofområden i världen. Av de begärda pengarna är mer än en tredjedel öronmärkta för Sudan, ett av många katastrofområden som lyfts fram i den årliga rapporten ”Humanitarian Action Report (HAR)”.
Tre miljoner flickor utsätts varje år för könsstympning i Afrika och Mellanöstern. Antalet är betydligt högre än vad man tidigare har befarat, visar en ny rapport från FN:s barnfond UNICEF.
En fjärdedel av alla barn som föds i världen varje år får inte det livsviktiga skydd som vaccinationer utgör. Det visar en ny studie från FN:s barnfond UNICEF.
Miljoner flickor världen över får fortfarande inte gå i skolan. FN:s mål att alla barn ska gå i grundskola 2015 ser därmed inte ut att uppfyllas. Det visar en ny rapport från UNICEF, som har undersökt jämställdheten när det gäller andelen flickor och pojkar i grundskolan.