Ett år har gått sedan två förödande jordbävningar och många efterskalv drabbade sydöstra Turkiet och Syrien. Sedan dess har vi jobbat med att nå så många som möjligt i området. Men nu kommer vintern och behovet av hjälp är fortsatt enormt.
Under måndagskvällen, 20 februari, inträffade ett nytt kraftigt skalv i den redan jordbävningsdrabbade regionen Hatay i södra Turkiet. Över 40 000 människor har hittills rapporterats döda sedan i början av februari, när den första jordbävningen ägde rum. UNICEFs personal på plats vittnar om enorm förödelse.
På torsdagen, 9 februari, lämnade fyra lastbilar UNICEFs huvudlager i Köpenhamn fyllda med förnödenheter till de som drabbats av jordbävningen i Turkiet och Syrien. Nödhjälp har redan levererats från våra lager i närområdet och UNICEFs tankbilar förser barn och familjer med rent dricksvatten.
Tusentals människor har förlorat livet, många av dem barn. Ännu fler har fått se sina hem förstörda. Jordbävningen i Turkiet och Syrien är den värsta på nästan hundra år och slår hårt mot barn och familjer som redan innan katastrofen levde i utsatthet. UNICEF är på plats och jobbar intensivt med att hjälpa de barn som drabbats.
En jordbävning skakade sydöstra Turkiet, nära den syriska gränsen, tidigt måndag morgon. Det rapporteras om tusentals döda och skadade. Många människor, däribland barn, befaras även vara instängda i rasmassorna. UNICEF är på plats i de drabbade områdena.
Tidigt den 22 juni drabbades östra Afghanistan av en kraftig jordbävning. Omfattningen av förödelsen är fortfarande osäker, men hundratals människor tros ha dödats, många av dem barn. Dessutom har hem och andra byggnader förstörts.
Förödelsen efter den kraftiga jordbävningen och den efterföljande stormen i Haiti är enorm. Barn och familjer har tvingats fly sina hem och behovet av skydd, rent vatten och sjukvård är stort. UNICEF finns på plats för att snabbt kunna ge akut hjälp och stöd till de drabbade.
Jordbävningen och tsunamin som slog till mot Sulawesi 28 september var den andra katastrofen som drabbade Indonesien på kort tid. I augusti drabbades ön Lombok av flera jordbävningar, och UNICEF kämpar nu för att hjälpa 1,4 miljoner människor, varav 475 000 barn.
Dödssiffran efter jordbävningen och tsunamin i Indonesien har nu stigit till nära 2 000 döda. 5 000 rapporteras vara saknade, och enligt myndigheterna är hoppet nu ute om att fler ska hittas vid liv i rasmassorna. För tiotusentals överlevande barn är situationen mycket svår, särskilt då många av dem har separerats från sina familjer.
Det är fortfarande oklart exakt hur stor omfattning jordbävningen och tsunamin i Indonesien har fått. Över 1 400 barn och vuxna har bekräftats döda och fler än 70 000 människor rapporteras ha tvingats fly från sina hem. Många sover nu utomhus på grund av risken för efterskalv och som alltid är barnen mest utsatta.
Tre månader efter jordbävningen i Ecuador har antalet fall där människor smittats av zikaviruset ökat tolvfaldigt – från 92 till 1 106 fall. 80 procent av fallen har rapporterats i de jordbävningsdrabbade områdena. Kvinnor är värst drabbade och oron är nu stor bland gravida i landet.
Varje dag föds cirka 100 barn i de områden som drabbades värst av jordbävningen i Ecuador för en månad sedan. Större insatser krävs för att ge dem en bra start i livet, säger UNICEF. I regionen lider vart femte barn av diarré och kronisk undernäring.
250 000 barn är drabbade efter jordbävningen som ägde rum för en dryg vecka sedan. UNICEF har hittills levererat 86 ton livräddande förnödenheter, som tält, myggnät och filtar med mera, men mer hjälp behövs. 120 000 barn har förlorat möjligheten att gå i skolan.
Idag har det gått ett år sedan Nepal drabbades av den första av två svåra jordbävningar som drabbade nära en miljon barn. UNICEF har under det senaste året arbetat hårt för att hjälpa barnen och deras familjer. Men mycket återstår att göra, särskilt när det gäller skolan.
Mer än 400 människor har mist livet och fler än 4 000 har skadats i den kraftiga jordbävning som drabbade Ecuador i helgen. Minst 150 000 barn har drabbats, men ändå är det en katastrof som nästan ingen pratar om. UNICEF är på plats och levererar livsviktiga förnödenheter.
Ett halvår har gått sedan Nepal drabbades av den första av två mycket kraftiga jordbävningar. Landet har sakta men säkert påbörjat resan mot återhämtning. UNICEF har genomfört stora katastrofinsatser och finns kvar för att hjälpa barnen och deras familjer.
I dagarna går tusentals barn i Sverige till skolan för terminens första dag. För många barn i Nepal ser verkligheten annorlunda ut. När jordbävningarna slog till tidigare i år totalförstördes många skolor. UNICEF kämpar för att alla barn i landet ska få komma tillbaka till skolbänken.
Idag är det tre månader sedan den mycket svåra jordbävningen skakade Nepal. Katastrofen, liksom efterföljande skalv, har drabbat barn och deras familjer mycket hårt. Mycket har gjorts men behovet av hjälp är fortsatt stort, särskilt för de fattigaste och mest utsatta, rapporterar UNICEF idag.
Igår var det skolstart igen för 14 000 barn som fått sina skolor förstörda i jordbävningarna. Men fortfarande saknar 985 000 barn en skola att gå till. UNICEF arbetar för att alla barn så snart som möjligt ska ha tillgång till utbildning.
Barnen i Nepal har drabbats av två stora jordbävningar inom loppet av två och en halv vecka. Det innebär en oerhört svår påfrestning, inte minst när det gäller deras psykiska hälsa, varnar UNICEF som arbetar för att ge barnen skydd och stöd.
En ny jordbävning som uppmätts till 7,3 på Richterskalan har i dag drabbat Nepal. UNICEF finns på plats och fortsätter arbetet för barnen.
Minst 950 000 barn i Nepal riskerar att gå miste om sin utbildning. På flera platser har 90 procent av skolorna förstörts i jordbävningen. Fler tillfälliga skolor måste uppföras och skadade skolor måste repareras, rapporterar UNICEF idag.
1,7 miljoner barn är i nu akut behov av hjälp i de områden i Nepal som drabbats värst av jordbävningen. UNICEF arbetar dygnet runt för att hjälpa barnen och deras familjer. Men mer resurser behövs.
Nära en miljon barn är drabbade efter jordbävningen i Nepal och är nu i akut behov av humanitär hjälp. UNICEF finns på plats och räddar barns liv. Vi levererar livräddande förnödenheter som rent vatten och näring.