UNICEFÄmne
Indonesien

Indonesien

Indonesien är ett av de 190 länder där UNICEF finns på plats och arbetar, tillsammans med och på uppdrag av landets regering, för att skydda barns rättigheter enligt barnkonventionen.

un0567436.jpg
Covax

På en av de mest avlägsna platserna i Indonesien har 51-åriga Vero precis fått sin första dos vaccin mot coronaviruset. Tack vare din gåva har UNICEF genom det globala vaccinsamarbetet Covax levererat en miljard vaccindoser världen över. Vi fortsätter att kämpa för att skydda barn och familjer från pandemins konsekvenser.

UN0245867-900x600.jpg
Indonesien

Jordbävningen och tsunamin som slog till mot Sulawesi 28 september var den andra katastrofen som drabbade Indonesien på kort tid. I augusti drabbades ön Lombok av flera jordbävningar, och UNICEF kämpar nu för att hjälpa 1,4 miljoner människor, varav 475 000 barn.

UN0240792-900x601.jpg
Indonesien

Dödssiffran efter jordbävningen och tsunamin i Indonesien har nu stigit till nära 2 000 döda. 5 000 rapporteras vara saknade, och enligt myndigheterna är hoppet nu ute om att fler ska hittas vid liv i rasmassorna. För tiotusentals överlevande barn är situationen mycket svår, särskilt då många av dem har separerats från sina familjer.

UN0239947-900x600.jpg
Indonesien

Det är fortfarande oklart exakt hur stor omfattning jordbävningen och tsunamin i Indonesien har fått. Över 1 400 barn och vuxna har bekräftats döda och fler än 70 000 människor rapporteras ha tvingats fly från sina hem. Många sover nu utomhus på grund av risken för efterskalv och som alltid är barnen mest utsatta.

Indonesien1-900x838.jpg
Indonesien

Över 820 människor har omkommit efter en jordbävning och tsunami på ön Sulawesi i Indonesien. Katastrofens omfattning är ännu oklar, men dödssiffran väntas stiga. Barn drabbas alltid hårdast i den här typen av katastrofer och UNICEF finns på plats.

IMG_4175-575x383.jpg

Tidigare i år reste Kjell Bergqvist till Filippinernas huvudstad Manila, tillsammans med UNICEF. I Filippinerna är fattigdom och undernäring ett stort problem, och Kjell träffade fyrabarnsmamman Daylin som kämpar för att hennes undernärda dotter Robelyn ska överleva.

UN04255-1-575x396.jpg
Indonesien

På söndag är det Mors dag. Det vill vi fira genom att hylla alla starka, fantastiska mammor världen över. Rita Iriati i Indonesien är en av dem. Hon arbetar som "cadre" och informerar andra mammor om hur man förhindrar att barn blir undernärda.

foto-UNICEF-fgm-575x383.jpg
Internationella dagen mot kvinnlig könsstympning

Minst 200 miljoner flickor och kvinnor i 30 länder har utsatts för kvinnlig könsstympning. Den livsfarliga sedvänjan är ett globalt problem, säger UNICEF idag på internationella dagen mot kvinnlig könsstympning.

Unicef Logo Swedish
Indonesien

När skolorna i Banda Aceh, Indonesien, skulle byggas upp på nytt tog man tillfället att bygga bättre skolor än de som fanns innan tsunamin. Fram till idag har nära 350 nya skolor, som ska stå emot jordbävningar, byggts av UNICEF och deras samarbetspartners.

Unicef Logo Swedish
Indonesien

Endast tre dagar efter den kraftiga jordbävningen på Java har UNICEF öppnat det första av fem centrum för barn som drabbats av jordbävningen.

Unicef Logo Swedish
Indonesien

UNICEF finns på plats och distribuerar förnödenheter i det område i Indonesien som drabbades av en kraftig jordbävning på lördagen. Ytterligare hjälp och förnödenheter är på väg till de drabbade.

Unicef Logo Swedish
Indonesien

I de områden i Indonesien som drabbades värst av tsunamin satsar UNICEF nu på att ersätta alla "tältskolor" med riktiga hus.

Unicef Logo Swedish
Indonesien

UNICEF Sveriges generalsekreterare besökte i slutet av april Indonesien. Här kan du läsa hennes resedagbok.

Unicef Logo Swedish
Polio

Indonesien Fem fall av polio har upptäckts i Indonesien. Det är det 16:e landet som drabbats av smittan som spridits från Västra Afrika. Med stöd av UNICEF inleds nu en massiv insats för att vaccinera 5,2 miljoner indonesiska barn mot sjukdomen.

Unicef Logo Swedish
Indonesien

Susanto Efter 50 dagar utan skola är nu hundratusentals barn tillbaka i reparerade eller tillfälliga klassrum. UNICEF har distribuerat massor av ”school-in-a-box”. Varje låda innehåller allt som behövs för att undervisa 80 barn.