Covax

Covax är en del av ett initiativ av bland andra UNICEF, WHO och vaccinalliansen Gavi för att vaccin mot covid-19 ska fördelas rättvist över världen.

un0567436.jpg
Covax

På en av de mest avlägsna platserna i Indonesien har 51-åriga Vero precis fått sin första dos vaccin mot coronaviruset. Tack vare din gåva har UNICEF genom det globala vaccinsamarbetet Covax levererat en miljard vaccindoser världen över. Vi fortsätter att kämpa för att skydda barn och familjer från pandemins konsekvenser.

un0452716-scaled.jpg
Covax

UNICEF och det globala vaccinsamarbetet Covax har hittills levererat drygt 68 miljoner doser vaccin mot covid-19. Fantastiskt, men – det skulle ha varit minst 170 miljoner. ”Att dela med sig av doser är det minsta man kan göra”, säger Henrietta Fore, UNICEFs högsta chef, inför G7-mötet i juni.

un0431111.jpg
Covax

UNICEF är världens största inköpare av vaccin och har lång erfarenhet av att nå ut till de mest avlägsna platserna i världen. Tack vare många års arbete för att säkert kunna transportera vaccin mot bland annat mässling och polio, har vi nu ett välfungerande system för att nå fram med vaccin mot covid-19.

halsoarbetare-nepal-blogg-varden.jpg
Coronaviruset

Nedstängningar för att stoppa pandemin har lett till fruktansvärda konsekvenser i världens mest sårbara länder. I februari i år hade cirka 2,5 miljoner människor dött i covid-19. Samtidigt har minst lika många dött på grund av restriktionerna, främst barn och unga, visar statistik från FN. Därför måste vi se till att hela världen får vaccin.

jemen-fem-saker.jpg
Covax

Goda nyheter! Förra veckan levererades 360000 doser vaccin mot covid-19 för att bekämpa coronapandemin i Jemen. En viktig milstolpe för det krisdrabbade landet. Vaccinet kommer att skydda utsatta grupper som hälsoarbetare, så de kan fortsätta sitt livsviktiga arbete för barn och familjer.

un0423305.jpg
Covax

Förra veckan blev Ghana och Elfenbenskusten de första länderna att få vaccin mot covid-19 levererat genom det globala samarbetet Covax. Och igår kom äntligen vaccinationerna igång, med målet att skydda hälsoarbetare som arbetar dygnet runt för att ge barn och vuxna livsviktig vård.

un0421466.jpg
Covax

Igår var en historisk dag, när de första vaccinen mot covid-19 levererades till Ghana – det första landet att få ta del av vaccin genom det globala samarbetet Covax. UNICEF har uppdraget att göra vaccin mot covid-19 tillgängligt för länder världen över, så att vi kan bekämpa pandemin överallt.

cote-d-ivoire-uni322522-banner.jpg
Covax

Att se till att 92 låg- och medelinkomstländer får vaccin mot covid-19 handlar inte bara om att köpa in vaccin. UNICEF lägger nu ett stort pussel för att också se till att flyg- och fraktbolag är redo, och att länderna har den utrustning de behöver för att hålla vaccinet kallt, ända fram till avlägsna byar.

uni326925.jpg
Covax

Julen är över och ett nytt år hägrar. Men världens kamp mot coronapandemin fortsätter, något som har skapat svåra konsekvenser för barnen. Covid-19 har blivit den största krisen i vår livstid och därmed också en barnrättskris. Det är vägvalen vi gör idag som kommer att påverka framtiden för oss alla, och framför allt barnen.

uni326925.jpg
Coronaviruset

Världen befinner sig i en kamp mot klockan för att få fram vaccin mot covid-19. Aldrig tidigare har så mycket resurser samtidigt lagts på att stoppa spridningen av en sjukdom. Över 300 olika vaccin befinner sig i olika stadier av utveckling, och behovet av samordning och samarbete mellan världens länder är enormt.