Om barnkonventionen blev svensk lag skulle domstolar och myndigheter vara tvungna att tillämpa den. De skulle också kunna ställas till svars om de valde att strunta i den, och barns mänskliga rättigheter skulle tas på större allvar. Det visar en ny rapport om barnkonventionens status i Sverige, från UNICEF och Raoul Wallenberginstitutet.
Funderar du på att bli frivillig? Här berättar Emelie Baiden om varför hon valde att engagera sig som frivillig för UNICEF.
Vill du engagera dig i en UNICEF-grupp? Här berättar Farzaneh Pashakhanlou om sitt engagemang.
Undrar du hur det är att vara frivillig för UNICEF? Här berättar Annica Hillfelt Marcus om hur det är att vara med i frivilliggruppen i Uppsala.
Länderna på Afrikas horn upplever den värsta torkan på 60 år. I ett samarbete med UNICEF, Rädda Barnen och Röda Korset startar TV4-Gruppen den 23 juli insamlingen Hopp för Afrikas horn för att ge stöd till framför allt barnen i regionen.
Vi diskuterar trafficking, företagens sociala ansvar och millenniemålen i Almedalen. UNICEF-ambassadören David Hellenius leder vårt seminarium om trafficking.
Barn som vill återförenas med sin familj i Sverige riskerar att aldrig få sin ansökan prövad på grund av byråkratiska skäl. Nu kräver UNICEF, tillsammans med andra organisationer, återigen besked av regeringen vad den tänker göra för att förhindra att barn drabbas.
I april 2011 besökte UNICEFs barnrättsinformatörer en gymnasieklass för att hålla en workshop om barnkonventionen. Besöket innehöll en föreläsning om barns rättigheter, både på nationell och internationell nivå, samt tankeväckande och intressanta diskussioner. Eleverna deltog även aktivt i olika övningar.
Programledaren David Hellenius har utsetts till ny svensk ambassadör för FN:s barnfond UNICEF.
Nu är det bara Moderaterna och Sverigedemokraterna som öppet motsätter sig att göra barnkonventionen till svensk lag. Det är dags för statsministern att tänka om, skriver UNICEF och fyra andra barnrättsorganisationer i ett öppet brev till Fredrik Reinfeldt i Expressen idag. Läs brevet här.
Trots regelbundna ändringar i sexualbrottslagstiftningen finns flera domar där det inte dömts till våldtäkt mot barn med hänvisning till barnets egen vilja, initiativ eller utseende. UNICEF Sverige anser att detta är helt oacceptabelt och lämnar idag in ett remissvar med krav på åtgärder.