UNICEFÄmne
Stelkramp

Stelkramp

Stelkramp orsakas av en bakterie och kan leda till döden, men det finns vaccin. UNICEF arbetar för att rutinvaccinationer ska nå alla världens barn.

UNI135689-575x383.jpg
Stelkramp

Goda nyheter! Igår meddelade Indiens premiärminister Narendra Modi att stelkramp bland mödrar och nyfödda har eliminerats i landet. Ett fantastiskt framsteg som kommer att rädda livet på många barn och mammor.

©-UNICEFSRLA2013-0815Asselin-575x383.jpg
Stelkramp

Tillsammans har UNICEF och Pampers drivit den globala kampanjen ”En förpackning = ett vaccin” sedan 2006. 2014 bidrog kampanjen med ytterligare 1,1 miljoner doser vaccin till UNICEFs arbete för att skydda gravida och nyfödda mot stelkramp.

pampers-575x383.jpg
Stelkramp

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso kom nyligen hem från en resa till Kambodja som bjöd på starka intryck. Resans huvudsyfte var att studera hur UNICEF arbetar med att vaccinera mot stelkramp. Pampers och UNICEF har tillsammans drivit den globala kampanjen ”En förpackning = ett vaccin” sedan 2006.

Unicef Logo Swedish
Mauretanien

Världsföräldern Johanna Janemon reste i september tillsammans med UNICEF och Pampers till Mauretanien, ett av världens fattigaste länder. Pampers har sedan 2006 drivit den globala kampanjen “Ett paket=ett vaccin” för att stödja UNICEFs projekt för att utrota stelkramp bland mödrar och spädbarn. Nu berättar Johanna om sina upplevelser, och om hur hon sett att hjälpen når fram.

Pakistan2007.Muzammil.DSC_2120ed-575x382.jpg
Polio

Vaccinationer räddar livet på två till tre miljoner barn varje år, men med större ansträngning och mer pengar skulle ytterligare 1,5 miljoner barns liv kunna räddas. En femtedel av alla barn i världen saknar fortfarande skydd mot dödliga sjukdomar som kan förebyggas med vaccin. UNICEF uppmanar omvärlden att öka insatserna.

kamerun_mnt-2010_rebecca-hearfield_f29ea067b3ba5398.jpg
Stelkramp

Ossenda Jeannette bär på ett stort leende som trotsar alla trötthetstecken efter den långdragna förlossning som var hennes första. Hennes lycka delas av sjukhuspersonalen på Meskin Hospital i Maroua i norra Kamerun där hon födde sin lilla pojke för bara ett par timmar sedan.

Unicef Logo Swedish
Libyen

För att förhindra att sjukdomar och epidemier sprids i de trånga flyktinglägren vid den tunisiska gränsen, stödjer UNICEF en tre dagars vaccinationskampanj som ska skydda alla barn under fem år mot bland annat polio, mässling, difteri och stelkramp.

Unicef Logo Swedish
Haiti

UNICEF har inlett en stor vaccinationsinsats för att skydda barnen i det jordbävningsdrabbade området mot smittsamma dödliga sjukdomar. 500 000 barn under sju år kommer att vaccineras mot mässling, röda hund, difteri och stelkramp och kikhosta.

Unicef Logo Swedish
Stelkramp

En vaccinationskampanj som stöds av UNICEF presenterades nyligen i Afghanistan. Kampanjen har två mål: att minska antalet barn som dör i mässling med 90 procent samt att förhindra att mammor och spädbarn dör i stelkramp.

Unicef Logo Swedish
Stelkramp

Hälsomyndigheten i Vietnam har i samarbete med UNICEF och Världshälsoorganisationen (WHO) lyckats utrota stelkramp hos landets nyfödda och gravida kvinnor. Stelkramp dödar varje år tiotusentals nyfödda, de flesta i u-länder. Sjukdomen kallas ofta ”den tysta döden” eftersom de flesta dör i avlägsna och fattiga samhällen där både födslar och dödsfall förblir oregistrerade.

Unicef Logo Swedish
Mässling

En fjärdedel av alla barn som föds i världen varje år får inte det livsviktiga skydd som vaccinationer utgör. Det visar en ny studie från FN:s barnfond UNICEF.

Unicef Logo Swedish
Mässling

Pirozzi Ett nytt unikt initiativ har tagits för att skydda alla barn runt om i världen mot de farliga sjukdomar som kan undvikas med vaccin, som t ex mässling, kikhosta och stelkramp.