Bli Världsförälder!

Fler barn än någonsin tidigare i modern tid är i behov av humanitär hjälp för sin överlevnad. Skänk ett valfritt belopp varje månad och se till att fler barn får en trygg framtid.

_P6A4720.jpg
En kväll för alla barn

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

230508_UNIF1420.jpg
En kväll för alla barn

Den 30 maj, kl 20.00, sänds UNICEFs årliga insamlingskväll i TV4 som i år heter “En kväll för alla barn”. Lotta Engberg och Amie Bramme Sey leder oss genom den direktsända livesändningen som varvas med uppträdanden, livemusik, underhållning och gripande berättelser från barn runt om i världen.

unicef-vvk-resultatbild-1200x630-1.jpg

UNICEFs TV-gala Världens viktigaste kväll var full av starka reportage, rörande framträdanden och roliga humorinslag. Men viktigast av allt var att 8 380 personer anmälde sig till att bli Världsföräldrar under kvällen.

uni240378.jpg
Sverige

Gott nytt år och varmt tack önskar vi på UNICEF Sverige dig som har engagerat dig för barnen under året som gått. Ett år då pandemins konsekvenser för barnen har blivit tydliga. Vi har arbetat hårt för att ge barn den hjälp de behöver för att överleva och utvecklas. Det hade inte varit möjligt utan er. Nu blickar vi framåt mot 2022!

mg_0158.jpg

Trots att publiken saknades under "Världens viktigaste kväll – och roligaste" gick stämningen inte att ta miste på. Vi på UNICEF är otroligt tacksamma och glada över alla ni 12 030 personer som valde att bli Världsföräldrar ikväll. Just nu behövs er hjälp mer än någonsin tidigare och tillsammans kan vi ge hopp till barn världen över.

Unicef Logo Swedish

Melodifestivalenvinnaren Tousin "Tusse" Chiza var fem år när han och hans familj tvingades fly från Kongo-Kinshasa. Under flykten kom han bort från sina föräldrar och hamnade i ett flyktingläger i Uganda. Se Tusse berätta sin historia under "Världens viktigaste kväll – och roligaste", ikväll 20.00 i TV4.

uni363792.jpg
Innovationer

Minns ni Somaya Faruqi, 17 år från Afghanistan, som tillsammans med sina vänner uppfunnit en ny typ av respirator av gamla bildelar? Tjejerna fick nyligen möjlighet att visa upp sin innovation för landets myndigheter – och gjorde succé.

uni363784.jpg
Afghanistan

Somaya Faruqi, 17, bor i Herat, Afghanistan. Tillsammans med fyra andra tjejer har hon uppfunnit en ny respirator av gamla bildelar. Förhoppningen är att respiratorn, som är billigare än de traditionella, ska kunna användas för att vårda patienter med covid-19.

barn-godkant-att-dela-hack-2020.jpg
Digitalisering

Under hackathonet Kids Hack the Crisis samlades barn från olika delar av världen online, för att skapa lösningar på problem som drabbar dem till följd av coronapandemin. Nu behöver UNICEF Sverige din hjälp för att göra barnens innovativa idéer till verklighet.

uni322858.jpg
U-report

För att sprida information om coronaviruset och samtidigt ge barn en möjlighet att uttrycka sina åsikter använder UNICEF U-Report. En av alla våra innovativa lösningar, för att höra vad barn världen över tycker och tänker.

un0275997.jpg
Barnadödlighet

Miljontals barn i utsatta delar av världen lider av brist på vatten, vaccin och skydd. På fruktansvärda sätt utnyttjas de sexuellt och används som soldater i krig. Ibland kan det kännas omöjligt att förändra situationen för barnen, men UNICEF vet att det går – vi gör det just nu.

ence_indonesien_un0245867-880x587.jpg
Barnadödlighet

Som Världsförälder bidrar du med en summa pengar varje månad. Pengarna gör att vi kan rädda barn från svält och livshotande sjukdomar. De gör att barn som har förlorat allt får bearbeta trauman och gå i skolan. Och de gör att barn runt om i världen, som lever mitt i krig och katastrofer, kan få känna glädje och hopp om framtiden.

MG_2693-575x383.jpg

Det blev verkligen världens viktigaste kväll. När kamerorna nu stängts av har rekordmånga nya Världsföräldrar anmält sig, över 50 000 personer – helt fantastiskt! Stort tack till alla nya och gamla Världsföräldrar, tillsammans skapar vi en bättre värld för barnen.

14118ibc2-575x378.jpg
Innovationer

Visste du att smutsigt vatten, dålig hygien och brist på sanitet dödar fler barn än våld i krig? Därför kämpar UNICEF över hela världen med att installera vatten- och avloppssystem, borra brunnar och bygga toaletter. I Malawi har vi tagit hjälp av solceller för att driva pumpar – en långsiktig lösning som förändrat livet för trettonåriga Lucy och hennes by.

juliaviklund-gertrude-575x383.jpg
Klimatförändringar

Gertrude Clement, 17 år från Tanzania, brinner för barns rättigheter och miljöfrågor. Hon är UNICEF-utbildad radiojournalist och miljöaktivist, och har redan talat inför FN:s generalförsamling.

MG_0352-Får-ej-användas-utan-avstämning-med-press-575x371.jpg

Ikväll är det dags för årets viktigaste tv-program. Klockan 20.00 i TV4 sänder vi Världens kväll - för alla barn. Det blir en helkväll som blandar allvar med storslagen underhållning. Hoppas du hänger med!

persbrandt-nepal-575x383.jpg

De kraftiga jordbävningarna i slutet av april och början av maj 2015 drabbade Nepal mycket hårt, och arbetet med att bygga upp landet igen tar tid. Inför Humorgalan 2016 reste Mikael Persbrandt till Nepal med sonen Igor för att se hur UNICEF arbetar för barn i katastrofer. Där träffade de Rajesh som förlorade sin pappa i jordbävningarna förra året.

01-humorgalan_beskuren-575x376.jpg

Renée Nyberg och Morgan Alling leder Humorgalan – för varenda unge i TV4 den 2 maj. Under en stjärnspäckad galakväll blandas framträdanden från bland andra Laleh och Miriam Bryant, med humor av David Batra och Patrik Larsson och starka reportage från UNICEFs arbete runt om i världen.

UNICEF-DRONE-2-575x383.jpg
Hiv och aids

UNICEF arbetar ständigt för att hitta nya innovativa lösningar på problem som drabbar barn runt om i världen. I Malawi testar vi nu ny teknik där drönare blir medhjälpare i kampen mot hiv.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Börje Salmings praktik på UNICEF i Sverige är nu över. Idag gästbloggar Börje själv om sin tid hos oss och vill rikta ett stort tack till alla som peppat och stöttat honom.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Som en del av sin praktik hos oss ville Börje Salming passa på att tacka några av våra fantastiska Världsföräldrar. Se klippet när Världsföräldern Astrid fick en glad överraskning en vanlig dag på jobbet.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Börje Salmings praktik är i full gång och han får prova på många delar av det viktiga arbete som görs för att få fler att bli Världsföräldrar. Bland annat fick han följa med våra värvare för att hitta nya Världsföräldrar på Stockholms gator.

IMG_3655-575x383.jpg
Moçambique

Tidigare i år reste Börje Salming till Moçambique och träffade föräldralöse Fransisco, 16, och hans syskon. Börje blev mycket tagen av barnens situation och bestämde sig för att att han ville göra mer. Därför kommer han nu att praktisera hos oss för att värva nya Världsföräldrar.

Foto-Pär-Bäckstrand-TV4_beskuren-575x560.jpg

Jenny Strömstedt, Peter Magnusson och Eva Röse är värdar för Humorgalan när den direktsänds i TV4 under Valborgsmässoafton. Kvällen blandar allvar med humor och bjuder på stjärnfyllda liveframträdanden från bland andra Carola och Måns Zelmerlöw, sketcher skrivna och regisserade av David Batra och starka reportage från UNICEFs arbete runt om i världen.