uni322858.jpg

U-Report hjälper barn

under pandemin

För att sprida information om coronaviruset och samtidigt ge barn en möjlighet att uttrycka sina åsikter använder UNICEF U-Report. En av alla våra innovativa lösningar, för att höra vad barn världen över tycker och tänker.

Skribent |

Publicerad |

2020 09 08

Uppdaterad |

2020 09 08

U-Report hjälper barn under pandemin

U-Report är ett digitalt verktyg som lanserades redan 2011. Med hjälp av tjänsten som kan användas via exempelvis sms, Facebook eller Whatsapp, kan barn och ungdomar göra sina röster hörda.

Här kan de till exempel rapportera om vad som händer i deras samhällen och om saker som oroar dem. Informationen gör det lättare för UNICEF att dels identifiera problem men också att hitta lösningar. Allt för barnens bästa. 

I skrivande stund finns över 11 miljoner användare, så kallade U-Reporters, i 70 länder världen över. Barnen får inte bara möjlighet att via tjänsten uttrycka sin åsikt, de får också tillgång till pålitlig information om pågående katastrofer som kan påverka deras liv – så som exempelvis coronapandemin.

En ny funktion är att barn och ungdomar kan ställa sina frågor om corona direkt via U-Report, och få svar från UNICEFs hälsoexperter via en så kallad chatbot. Boten är förprogrammerad och kan svara på flera olika språk, allt för att barnen ska få den information de behöver, och hjälp att minska deras oro.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

_P6A4720.jpg
En kväll för alla barn

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

230508_UNIF1420.jpg
En kväll för alla barn

Den 30 maj, kl 20.00, sänds UNICEFs årliga insamlingskväll i TV4 som i år heter “En kväll för alla barn”. Lotta Engberg och Amie Bramme Sey leder oss genom den direktsända livesändningen som varvas med uppträdanden, livemusik, underhållning och gripande berättelser från barn runt om i världen.

unicef-vvk-resultatbild-1200x630-1.jpg

UNICEFs TV-gala Världens viktigaste kväll var full av starka reportage, rörande framträdanden och roliga humorinslag. Men viktigast av allt var att 8 380 personer anmälde sig till att bli Världsföräldrar under kvällen.