_P6A4720.jpg

Nu är vi över 280 000

Världsföräldrar!

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

Skribent |

Publicerad |

2023 05 31

Uppdaterad |

2023 05 31

Tack för en oförglömlig kväll

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

Stämningen var fantastisk på Annexet i Stockholm när vi för tjugoförsta gången arrangerade En kväll för alla barn, vår direktsända insamlingskväll till förmån för alla barn. När ljusen släcktes och sändningen var över kunde vi räkna till över 280 000 Världsföräldrar! Tillsammans gör vi världen till en bättre plats för alla barn.  

Värdar för kvällen var artisten Lotta Engberg och programledaren Amie Bramme Sey. Det bjöds på rafflande spänning i UNICEF-kampen och underhållning i världsklass av bland annat Darin, Niklas Strömstedt, Maja Francis och Amanda Bergman. 

Darin - 2023
Darin framförde den nya låten Tillsammans är vi mycket starkare.Foto: @Dahlstrand

Men det var också en kväll full av allvar. Vi fick följa med före detta skidskytten Magdalena Forsberg till Djibouti där hon träffade två år gamla Nafisa som lider av undernäring på grund av torkan som plågar befolkningen. UNICEF-ambassadören och fotografen Daniel Riley tog oss med på vaccinets resa genom svår terräng i Malawi – för att alla barn, i varje by, ska få det skydd mot farliga sjukdomar som de har rätt till. Programledaren och sångerskan Arantxa Alvarez blev berörd av sitt möte med Anita, 13 år, ett av de barn som försökt lämna Guatemala för USA i hopp om att hjälpa sin familj ur fattigdom. 

P6A4125
Det var mycket känslor under sändningen. Arantxa Alvarez berättar om sitt möte med Anita, 13 år, under en reportageresa med UNICEF. Foto: @Dahlstrand

Ett stort, varmt tack till alla er som blev Världsföräldrar under kvällen, och även till er redan bidrar till vårt arbete varje månad! Ert stöd gör att vi kan stanna kvar hos de barn som behöver oss som mest. 

Missade du att anmäla dig under galan? Ta chansen och bli Världsförälder i formuläret här nedan.

Tillsammans kan vi förändra barns liv – varje dag!

UN0828858 wide mobile

Varje månad kan dina 200 kr bidra till 54 påsar nötkräm mot undernäring. Så lite som tre påsar om dagen, under några dagar, kan rädda livet på ett barn. Ingen bindningstid gäller när du blir Världsförälder.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

_0011166.JPG
En kväll för alla barn

Varje år lämnar tusentals barn Guatemala, längs livsfarliga vägar, för att ta sig till USA. Många av dem flyr helt själva, utan sina föräldrar eller andra vuxna. De flyr från fattigdom. De flyr från otrygghet. Och de flyr från våld och övergrepp. Men de har inte gett upp. Programledaren, radioprataren och skådespelaren Arantxa Álvarez besökte Guatemala med UNICEF för att träffa några av de barn som fortsätter drömma om ett bättre liv.

Malawi_2023_LowRes_New-27.jpg
En kväll för alla barn

Fem av hans kollegor förlorade allt; huset, skörden och alla ägodelar. Trots de egna förlusterna kämpar hälsoarbetaren Dickson och hans kollegor tillsammans för att nå vartenda barn i varenda by i sydvästra Malawi med vaccin och hälsokontroller – och de gör det med en imponerande beslutsamhet och uthållighet.

Bandora_P6A6469.JPG
En kväll för alla barn

Torkan fortsätter att plåga människorna på Afrikas horn. Många har väntat på regn i tre år, och under tiden utplånas skördar och boskapsdjur svälter ihjäl. Flera miljoner barn lider av undernäring och riskerar att dö. I Djibouti jobbar UNICEF dygnet runt för att bromsa den skenande katastrofen.