UNICEFSkribenter
Pernilla Baralt
Pernilla Baralt  Foto Dahlstrand.JPG

Pernilla Baralt

Skribent
Pernilla Baralt är generalsekreterare för UNICEF Sverige.

Pernilla har varit generalsekreterare för UNICEF Sverige sedan 2019. Innan dess var hon statssekreterare till barn-, äldre- och jämställdhetsministern där hon bland annat hade ansvar för propositionen att göra barnkonventionen till lag och för Sveriges bidrag till det globala partnerskapet mot våld mot barn. Hon har även haft ledande positioner inom EU-kommissionen i Bryssel och i Stockholm. Pernilla har även varit chef för tankesmedjan Global Utmaning. Hon har läst statsvetenskap, internationell rätt och internationella relationer, och har examen från Göteborgs universitet och från Institut des Études Politiques i Strasbourg.

Kopiera länk

UN0443251 (1).jpg
Sverige

Nu när midsommar och sommaren närmar sig vill jag passa på att tacka dig för ditt stöd till UNICEF. För att du tillsammans med oss står på barnens sida.

blogg_uni312595-scaled.jpg
Coronaviruset

Coronaviruset sprider sig snabbt över vår värld, och de miljontals barn som lever på flykt kommer inte att skonas. Sannolikt kommer viruset snart få fäste i flyktingläger, där många lever extremt trångt utan tillgång till rinnande vatten och sjukvård. UNICEF arbetar för att hindra spridning av viruset, men vi kan inte göra det ensamma.

un0344470.jpg
Coronaviruset

I många länder världen över har skolor stängt. Om vi inte agerar nu för att skydda barns rätt till utbildning kommer barnen i synnerhet, och samhällen i allmänhet, att lida av konsekvenserna lång tid framöver. UNICEF ökar nu arbetet för att se till att alla barn kan fortsätta sin utbildning.

Unicef Logo Swedish
Sverige

I dag är en historisk dag! Vi träder inte bara in i ett nytt decennium – i dag blir barnkonventionen svensk lag.

img_9857.jpg
Barnkonventionens dag

UNICEF Sverige spelar en viktig roll i att göra barnkonventionen till verklighet för alla barn. Vi har metoder och modeller som gör det enklare att konkret tillämpa barnkonventionen, till exempel Barnrättskommun, rättighetsbaserad skola och vår handbok för socialtjänstens dagliga arbete. Vi vill i vårt arbete främja samverkan och partnerskap. Vi behöver både regeringar, kommuner, näringslivet och civilsamhället för att barns rättigheter ska kunna förverkligas.