UNICEFÄmne
Kambodja

Kambodja

Kambodja är ett av de 190 länder där UNICEF finns på plats och arbetar, tillsammans med och på uppdrag av landets regering, för att skydda barns rättigheter enligt barnkonventionen.

pampers-575x383.jpg
Stelkramp

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso kom nyligen hem från en resa till Kambodja som bjöd på starka intryck. Resans huvudsyfte var att studera hur UNICEF arbetar med att vaccinera mot stelkramp. Pampers och UNICEF har tillsammans drivit den globala kampanjen ”En förpackning = ett vaccin” sedan 2006.

Unicef Logo Swedish
Hiv och aids

Ikväll kl. 21.00 sänder TV4 den första delen i dokumentärserien _Liza — i aidskatastrofens spår_. I samarbete med UNICEF har Liza rest runt i Ryssland (del 1) och Kambodja (del 2) och träffat barn som är drabbade av hiv och aids.

Unicef Logo Swedish
Kambodja

ELLEs chefredaktör Kristina Adolfsson reste tillsammans med UNICEF till Kambodja och Thailand och besökte projekt där barn och kvinnor får grunden till ett bättre liv. Här kan du läsa Catrin Lindströms, som arbetar på UNICEF Sverige, berättelse om ett av de barn de träffade i Thailand.

Unicef Logo Swedish
Hiv och aids

Författaren, journalisten och UNICEF-ambassadören Liza Marklund gör en kort tv-serie om barn som lever med hiv och aids för TV4. I juli var hon i Kambodja för att spela in den första av två dokumentärer.

Unicef Logo Swedish
Kambodja

Mariella Furrer UNICEF tillkännagav idag ett nytt treårigt samarbete med det internationella modeföretaget H&M Hennes & Maurtiz AB (H&M). Bidraget på 12 miljoner kronor går till UNICEF:s internationella program för utbildning av flickor och programmet för förebyggande av hivaids i Kambodja.