dag5-teamblogg.jpg

Skribent |

Publicerad |

2010 04 23

Uppdaterad |

2010 04 23

Teamet - ett fyllt snickarbälte, ett stort hjärta och ett extremt tålamod - Kristin Kaspersen i Kambodja del 5

Innan jag berättar mer om upplevelserna kring min resa i Kambodja vill jag presentera teamet lite närmare. Första dagen fick ni veta vad de heter och vad de gör. Men kanske inte hur viktiga de faktiskt är. På sådana här resor är det rätt tufft. Tidsomställning, svårt att få tag på mat, extremt varmt (35 grader), långa inspelningsdagar, få sovtimmar. Men framförallt träffar vi människor som på olika sätt lever ett tufft liv. De flesta lever extremt fattigt och många drabbas av sjukdomar, ofta som en konsekvens av näringsbrist.

För att orka krävs det fokusering, tålamod, respekt, ödmjukhet och humor. För oj vad viktigt det är att få skratta när allt runt omkring oss är en misär. Man behöver få lite distans och endorfiner för att orka.

dag5-teamblogg.jpg
Teamet riggar för en reportageinspelning

Anders är en lugn, varm och ödmjuk producent som tidigare gjort mycket dokumentärer. Det märktes. Han var mycket tydlig gentemot människor han mötte i fråga om vad vi behövde för att berätta en historia.  Och han hade ett extremt tålamod med en programledare som efter en låååång dag inte längre hörde vad hon sa och fick göra galet många omtagningar... Ja det är mig själv jag pratar om.  Det är i dessa situationer det är skönt med ett team med humor.

dag5fotografblogg.jpg
Det var många som ville vara med i reportagen

Henrik, vår eminenta fotograf såg till att ingen gick hungrig eller törstig. Även då han fyllde sitt snickarbälte med kex och nötter till sig själv, som han konstant gick och knaprade på, så var det han som räddade oss när sockerfallet var ett faktum och energin var som bortblåst. I Henriks kameraväska fanns bananer, vattenflaskor, medicinväska, vätskeersättning... och så några kameraobjektiv.

Maria från Unicef hade det stora hjärtat och var enormt kunnig med orden. Jag är slarvig med svenskan ibland, norska som jag är, men Maria hade stenkoll. Dessutom fick hon oss alltid på gott humör hur jobbigt det än var.

dag5mariablogg.jpg
Maria från UNICEF höll allas humör uppe

Johanna, "Bona" och Parin från UNICEF Kambodja vägledde oss och gjorde oss förstådda med befolkningen. Ett gott gäng som fick många barn att le ute i landsbygden, en halvtimme från Kampong Tom.

/ K

Ps. Missa inte att titta på det färdiga reportaget under Humorgalan i TV 4 2 maj, 20.00!

Kopiera länk

Relaterade artiklar

_P6A4720.jpg
En kväll för alla barn

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

230508_UNIF1420.jpg
En kväll för alla barn

Den 30 maj, kl 20.00, sänds UNICEFs årliga insamlingskväll i TV4 som i år heter “En kväll för alla barn”. Lotta Engberg och Amie Bramme Sey leder oss genom den direktsända livesändningen som varvas med uppträdanden, livemusik, underhållning och gripande berättelser från barn runt om i världen.

unicef-vvk-resultatbild-1200x630-1.jpg

UNICEFs TV-gala Världens viktigaste kväll var full av starka reportage, rörande framträdanden och roliga humorinslag. Men viktigast av allt var att 8 380 personer anmälde sig till att bli Världsföräldrar under kvällen.