Ambassadörer

Alltsedan komikern och skådespelaren Danny Kaye utsågs till goodwillambassadör 1953 har UNICEF rekryterat kända personer för att på ideell basis göra insatser för barn. Syftet är att inspirera andra, både artister och allmänheten, att göra insatser för barnens rättigheter – inte bara genom att samla in pengar, utan också genom att föra fram frågorna och bilda opinion.

Angelique_Pernilla_1X4A8592 copy1.jpg
Sverige

2023 tilldelades sångerskan Angelique Kidjo Polarpriset. Angelique, ursprungligen från Benin, är sedan många år tillbaka ambassadör för UNICEF, och i samband med prisutdelningen besökte hon UNICEF Sveriges kontor. Vi passade på att göra en intervju med världsstjärnan om hennes engagemang för UNICEF och barns rättigheter.

Ambassadörsträffen_Unicef_2023-37.jpg
Sverige

UNICEF Sverige välkomnar barnmorskan, folkbildaren och influencern Asabea Britton samt fotografen, Youtube- och TikTok-profilen Daniel Riley som nya ambassadörer. Uppdraget går ut på att inspirera fler att ansluta sig till kampen för alla barn.

image-from-ios.jpg
Barnkonventionens dag

Idag, på barnkonventionens dag, är vi stolta och glada över att kunna presentera skådespelaren Morgan Alling som ny ambassadör för UNICEF Sverige.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Programledaren Mark Levengood utsågs 1 april till ny ambassadör för Unicef. —  Ända sedan jag var barn har Unicef stått som en symbol för hopp och framtid. Att själv få bli en del av det arbetet är så stort för mig att hjärtat dunkar i valstakt, säger Mark Levengood.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Skådespelaren Eva Röse utsågs på fredagen till ny svensk ambassadör för FN:s barnfond UNICEF. — Det är otroligt viktigt och hedrande att få vara med och arbeta för barns rättigheter, säger Eva Röse.

Unicef Logo Swedish
Idrott och lek

John McConnico Den brittiske fotbollsspelaren David Beckham har fått en viktig roll att spela i UNICEFs kamp för att hjälpa barnen som drabbats av flodvågskatastrofen i Asien.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Foto: Elisabeth Ohlson Författaren och journalisten Liza Marklund har utsetts till ny svensk ambassadör för UNICEF. Hon presenterades i sin nya roll av den brittiske skådespelaren Sir Roger Moore, som själv har varit UNICEF-ambassadör sedan 1991.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Tillsammans med idrottsmän och kändisar från hela landet sprang Sveriges UNICEF-ambassadör Lill Lindfors i den olympiska fackelstafetten ”Athens 2004 Olympic Torch Relay” i Stockholm den 1 juli.