mark1blogg.jpg

Mark Levengood och Amelia

Adamo besöker Etiopien

Skribent |

Publicerad |

2011 11 28

Uppdaterad |

2011 11 28

Mark Levengood och Amelia Adamo besöker Etiopien

Igår sprang UNICEF-ambassadören Mark Levengood Great Ethiopian Run tillsammas med Lena Tallberg, M-Magasin och UNICEF Sveriges informationschef Petra Hallebrant. Vi ska sedan vidare på en reportageresa med M-Magasin för att besöka UNICEFs verksamhet. 1 krona av varje sålt nummer av tidningen M-Magasin går till UNICEFs verksamhet i Etiopien.

mark1blogg.jpg
Mark Levengood i EtiopienFoto: Amelia Adamo

Great Ethiopian Run firar i år 10 års jubileum. Totalt är det 36 000 människor som springer, varav 300 "västerlänningar". FN och bland annat UNICEF har varit en av initiativtagarna. Syftet med loppet är att lyfta FNs millenniemål. I anslutning till loppet ordnas även "I'm running for a child"-kampanjen, där man som löpare eller organisation/företag kan vara med och bidra med pengar. I år går pengarna till två organisationer som driver barnhem i Addis, som även UNICEF stödjer. Vi var med och besökte ett av dessa hem i fredags. Igår var det "Children's race" och pasta-party med storstjärnan Haile Gebrselassie.

Det här är en stor folkfest och en fantastisk möjlighet att samtidigt få se Addis och och ta del av projekt som stödjer barn. Våra förväntningar var inte så stora när det handlade om en bra tid. Addis ligger ju på 2300 m höjd, vilket gör det lite svårare att anstränga sig.

"Det var en otrolig upplevelse. Aldrig har det gått långsammare och aldrig har det varit roligare", säger Mark Levengood efter loppet.

"Att springa i en nedförsbacke här är som att springa i en uppförsbacke hemma på grund av den höga höjden och den dåliga syretillförseln, men det var det värt. Det var en fest hela vägen", säger Lena Tallberg, från M Magasin.

mark2blogg.jpg
UNICEF-ambassadören Mark Levengood Petra Hallebrant, informationschef UNICEF Sverige Lena Tallberg, redaktör M-MagasinFoto: Amelia Adamo
Mark-pa-barnhemmet.jpg
Mar Levengood besöker ett barnhem i Etiopien.Foto: Håkan Elofsson
Kopiera länk