Gå till innehållet

Brynäs IF för barns rätt till lek, vila och fritid

Brynäs IF

2013 blev Brynäs IF den första ishockey­klubben i världen att ingå ett lång­siktigt sam­arbete med UNICEF. Grunden för sam­arbetet är ett gemen­samt engage­mang för barns rätt till lek, vila och fritid.

Brynäs IF stödjer UNICEFs verksamhet Galz and Goals i Namibia med totalt tre miljoner kronor under tre år. Verksam­heten använder sport som ett verktyg för att stärka unga tjejer och ge dem bra förut­sätt­ningar för social utveckling och hälso­samma livs­stils­val.

Som en del av sin verksamhet driver Brynäs IF En bra start. Tillsammans med UNICEF och partners arbetar de för att alla barn och unga ska få en bra start i livet genom att utvecklas tillsammans med andra.

En bra start arbetar för att skapa sammanhang där utvecklingen för barn och unga kan stärkas genom gemenskap. Genom nya sätt att jobba med partners och driva samverkan mellan samhälle och näringsliv, visar Brynäs hur en idrottsförening kan bli en stark kraft i sin samtid. Det har bland annat lett till praktikplatser för unga arbetssökande, skolbesök med kompissnack och hockeyspelare, samt att barnkonventionen fått ett större fokus inom utbildning, föreningsliv och idrott.

Tillsammans med UNICEF arbetar vi för att stärka barns rättig­heter och för att fler barn ska få en bra start i livet. I Gävle, Sverige och i hela världen.

Johan Cahling, Direktör hållbarhet och varumärkesutveckling, Brynäs IF

Brynäs IF stödjer UNICEFs verksamhet Galz and Goals i Namibia med totalt tre miljoner kronor under tre år. Verksam­heten använder sport som ett verktyg för att stärka unga tjejer och ge dem bra förut­sätt­ningar för social utveckling och hälso­samma livs­stils­val.

Under perioden 2013-2018 stöttade Brynäs UNICEFs verksamhet för barns utbildning i Bolivia med totalt fem miljoner kronor, för att ge barn som tvingats lämna sina hem en trygg plats att vistas på, samt möjlighet att leka och gå i skolan.

Här hittar du mer infor­mation om hur UNICEF arbetar med idrott, fler sam­arbeten och vår hand­bok för idrotts­ledare.