Wackes driver Unicefbutiken

Sedan 2013 har Wackes hand om UNICEFs webbutik unicefbutiken.se, där man kan beställa skol- och opinionsmaterial. Varje år vid jul finns även den handmålade julkulan i glas till försäljning i butiken.

UNICEFFöretagVåra samarbetspartners
Wackes driver Unicefbutiken
Julkulan alla - 2024

FN:s konvention om barnets rättigheter, eller barnkonventionen som den också kallas, innehåller bestämmelser om mänskliga rättigheter för barn. För att alla skolbarn i Sverige ska få kunskap om sina rättigheter har UNICEF tagit fram undervisningsmaterial som gör det enkelt för lärare och pedagoger att utbilda och skapa diskussioner i klassrummet och på förskolan. Materialet lagerhålls av Wackes och går att beställa från Unicefbutiken. 

Sedan 2011 har UNICEF Sverige producerat en handmålad julkula i glas, som säljs till förmån för UNICEF via unicefbutiken.se. Varje år illustrerar en känd svensk illustratör eller konstnär motivet till kulan. Till exempel har formgivare som Owe Gustafson, Jan Lööf, Lena Andersson, Sven Nordqvist, Inga Borg och Stig Lindberg bidragit med motiv. Julkulan blev snabbt ett populärt samlarobjekt och sedan Wackes tog över produktionen och försäljningen 2013 har efterfrågan fortsatt att öka.

Vi är stolta över att vi har fått för­troendet att driva unicefbutiken.se och däri­genom kunna bidra till UNICEFs verk­samhet. Det är ett projekt som ligger oss varmt om hjärtat.

– Thomas Davidsson, VD Wackes

Har du frågor om Unicefbutiken, kontakta Wackes på kundservice@unicefbutiken.se. Besök unicefbutiken.se.

wackes-unicef-400x400