Pictura säljer varor i detaljhandeln till förmån för UNICEF

Pictura är en av Skandinaviens största leverantörer av non food-produkter till detaljhandeln. Sedan 2009 har Pictura producerat och sålt julkort och andra produkter till förmån för UNICEF. Insamling genom försäljning av kort startad däremot mycket tidigare i UNICEFs historia.

UNICEFFöretagVåra samarbetspartners
Pictura säljer varor i detaljhandeln till förmån för UNICEF
Det första UNICEF-vykortet, flickor med färgglada band
Det första UNICEF-kortet ritades av sjuåriga Dzitka Samkova från Tjeckoslovakien, för att tacka UNICEF för den hjälp som hon och hennes by fick efter andra världskriget.© UNICEF/UNI99430/Antonelli

Redan 1949 kom de första UNICEF-korten. Det började med att sjuåriga Dzitka Samkova från Tjeckoslovakien målade en bild för att tacka UNICEF för den hjälp som hon och hennes by fick efter andra världskriget. Bilden trycktes på vykort och försäljningen blev snart en av organisationens största och mest bestående insamlingsaktiviteter.

Idag sköter Pictura försäljningen av UNICEFs kort i Sverige. Pictura har en särskild kollektion med julkort som säljs till förmån för UNICEF hos olika återförsäljare runt om i landet. Utöver julkorten distribuerar Pictura även en familjealmanacka och reflexer där delar av intäkterna stödjer UNICEFs arbete för barns rättigheter.

Picturas bidrag till UNICEF är inte öronmärkt, utan bidrar till vårt globala arbete för barn i hela världen. Den typen av bidrag är väldigt viktig för UNICEFs verksamhet, då det tillåter oss att arbeta långsiktigt för barns rättigheter över hela världen och hjälper oss att kunna agera snabbt när katastrofer inträffar.

pictura-unicef-400x400