Gina Tricot hjälper barn i Bangladesh

Samarbetet mellan Gina Tricot och UNICEF inleddes 2011 och har framförallt fokuserat på Bangladesh där företaget har en del av sin produktion. Gina Tricot stödjer även UNICEF vid kampanjer och i katastrofer genom insamling i butik.

UNICEFFöretagVåra samarbetspartners
Gina Tricot hjälper barn i Bangladesh
Kvinna leker med barn på skola i Bangladesh
Nowshin Jahan, Planning and Monitoring Officer, Mymensingh, UNICEF, leker med barnen på Dakkhin Panishail Pre-Primary Learning Centre. Tillgång till barnomsorg och skola ger barnen i Bangladesh trygghet och möjlighet att utvecklas till sin fulla potential.Foto: © UNICEF Bangladesh/2022/Satu

I fattiga områden i Dhaka och Gazipur i Bangladesh, lever miljontals människor under svåra förhållanden. Många familjer saknar tillgång till grundläggande rättigheter såsom näring, vatten, vård, utbildning, sanitära anläggningar och skydd. Därför har Gina Tricot valt att stödja UNICEFs arbete i dessa områden, för att ge barnen som bor där möjlighet att utvecklas till sin fulla potential.

Under 2023-2024 stödjer Gina Tricot sex daghem för 120 barn i åldrarna 0-3 år i Gazipur. De bidrar även till UNICEFs projekt Mothers@Work. Ett projekt där UNICEF samarbetar med textilindustrin i Bangladesh för att ge fabriksarbetande mammor stöd genom att erbjuda amningsrum, barnomsorg, betald föräldraledighet, sjukvård, anställningsskydd och en säker arbetsplats.

Gina Tricot är en oerhört stolt partner till UNICEF. Vårt samarbete gör det möjligt för oss att kunna bidra till barns utveckling i ett av de länder där vi bedriver vår produktion. Vi ser att vi tillsammans kan göra en verklig skillnad för de barn som behöver det mest.

Ted Boman, VD Gina Tricot

Tillgång till skydd och utbildning är viktigt för att barn inte ska utsättas för skadligt arbete och sexuell exploatering. Genom Gina Tricots bidrag till UNICEFs arbete i Bangladesh, har vi mellan åren 2011-2022 lyckats skydda och stärka rättigheterna för fler än 400 000 barn och över 250 000 vårdnadshavare.

gina-tricot-unicef-400x400