Hjälp barn som drabbats av jordbävningen i Turkiet och Syrien

Situationen för barn och familjer i Turkiet och Syrien är akut. UNICEF finns på plats och ser till att de får den hjälp som de behöver. Gåvor via det här formuläret öronmärks till jordbävningen.

Flicka-turkiet-jordbävning-2023

Ge som:

Dina 400 kr kan rena upp till 87 820 liter vatten. Genom att bidra till UNICEFs arbete är du med och räddar barns liv.

UNICEF arbetar i 190 länder och finns i princip alltid på plats innan, under och efter katastrofer. Vi kan därför snabbt hjälpa och stötta barnen så fort en katastrof inträffar. I Turkiet och Syrien ser vi till att barn och familjer får tillgång till mat, mediciner och rent vatten. UNICEF arbetar även för att återförena barn som separerats från sina föräldrar, och förser familjer med filtar och vinterkläder.

Ge en gåva nu så kan vi fortsätta kämpa för barnen.

Vill du stötta vårt katastrofarbete för barn världen över? Det kan du göra via denna sida.

Relaterade artiklar

Lekplats-jordbävning
Turkiet

Under måndagskvällen, 20 februari, inträffade ett nytt kraftigt skalv i den redan jordbävningsdrabbade regionen Hatay i södra Turkiet. Över 40 000 människor har hittills rapporterats döda sedan i början av februari, när den första jordbävningen ägde rum. UNICEFs personal på plats vittnar om enorm förödelse.

Katastroflager - leverans till Turkiet och Syrien
Turkiet

På torsdagen, 9 februari, lämnade fyra lastbilar UNICEFs huvudlager i Köpenhamn fyllda med förnödenheter till de som drabbats av jordbävningen i Turkiet och Syrien. Nödhjälp har redan levererats från våra lager i närområdet och UNICEFs tankbilar förser barn och familjer med rent dricksvatten.

 Barn inlindade i filtar i Turkiet
Jordbävning

Tusentals människor har förlorat livet, många av dem barn. Ännu fler har fått se sina hem förstörda. Jordbävningen i Turkiet och Syrien är den värsta på nästan hundra år och slår hårt mot barn och familjer som redan innan katastrofen levde i utsatthet. UNICEF är på plats och jobbar intensivt med att hjälpa de barn som drabbats.