Operation Dagsverke

Tanzania-OD-246-575x383.jpg
Tanzania

Ett hål i marken, inga dörrar och ingen möjlighet att tvätta händerna. Det är en vanlig skoltoalett i Tanzania. Nästa år ska svenska skolelever ändra på det. UNICEF Sverige reste i förra veckan till Tanzania för att dokumentera hur Operation Dagsverke 2015 ska se till att fler elever klarar skolan tack vare rena toaletter.

Unicef Logo Swedish
Moçambique

Den här veckan är en mängd fantastiska ungdomar ute runtom i Sverige och utför dagsverken istället för att sitta i skolbänken. Tack vare över hundra skolors engagemang samlar eleverna in pengar till att fler barn i Moçambique ska få möjligheten att sitta i sina skolbänkar.

unicef-eva-röse-operation-dagsverke-575x309.jpg
Nepal

Sju skolor i Stockholms län placerar sig, tillsammans med skolor från Uppsala och Karlstad, på tio-i-topplistan när resultatet för vårens Operation Dagsverke räknats samman. Närmare 25 000 elever från hela landet engagerade sig för UNICEFs arbete i Nepal och samlade in totalt 2,6 miljoner kronor.

Unicef Logo Swedish
Nepal

Vilken vecka! Förra veckan var tiotusentals elever ute på gator och torg och samlade in pengar till Operation Dagsverke. Det är fortfarande skolor som har sina dagsverken kvar att genomföra och vi hoppas att ni också får en riktigt lyckad dag tillsammans för barnen.

MG_6307-575x383.jpg
Nepal

Den 9 oktober förra året sköts den pakistanska skolflickan Malala i huvudet. Det var ett straff för hennes kamp för att flickor ska få gå i skola. Som vi vet så överlevde hon och har blivit en viktig förebild för många barn och unga världen över. Händelsen blev ett uppvaknande för många om att rätten till utbildning fortfarande är en kamp för 61 miljoner barn i världen.

MG_6214-575x383.jpg
Nepal

Den här veckan är det dags för årets Operation Dagsverke för tiotusentals elever runt om i landet. De kommer att lämna skolbänken en dag för att kämpa för att andra barn ska kunna sitta i skolbänken i Nepal.

Unicef Logo Swedish
Sverige

UNICEF Sverige tar över ansvaret för skolkampanjen Operation Dagsverke. Sveriges Elevkårer har beslutat att överlåta skolkampanjen, och valet föll då på UNICEF.

Unicef Logo Swedish
Demokratiska republiken Kongo

Onsdag den 5 maj är det dags för årets Operation Dagsverke. I år går pengarna från Elevorganisationens årliga kampanj till UNICEFs projket för flickors utbildning i Kongo.