UNICEFFör skolor
Operation Dagsverke

Operation Dagsverke

Operation Dagsverke kommer under 2024 att vara pausat. Vi jobbar för att utveckla, se över och skapa så bra förutsättningar som möjligt för att driva kampanjen framgångsrikt tillsammans med er skolor, lärare och elever.

Om du och din skola vill göra en insamling ändå och vill bidra till UNICEFs verksamhet så kan ni vara med och stödja UNICEF Sveriges utbildningsprojekt i Nepal. Projektet syftar till att få barn som lever i utsatthet att få en möjlighet att gå i skolan och en tryggare framtid.

Så fungerar Operation Dagsverke

  1. Anmäl er skola, klass eller elevkår till Operation Dagsverke.

  2. Bestäm vilket dagsverke ni vill göra. Under årens lopp har det sjungits, anordnats loppis, tvättats bilar och krattats löv. Det är bara fantasin som sätter gränser.

  3. Marknadsför ert dagsverke. Ni får en egen insamlingssida, flyers, affischer och annat insamlingsmaterial. Det ska vara enkelt för de som vill stötta ert dagsverke.

  4. Era insamlade pengar gör att fler barn får chansen att gå i skolan. Läs om tidigare års projekt här.

Laddningsbild från YouTube

Här finns egentligen en YouTube-video.

För att visa den behöver du tillåta marknadsföring i dina cookie-inställningar.

Ändra cookie-inställningar

Vår ambassadör Morgan Alling berättar om Operation Dagsverke.

Det finns många sätt att genomföra ett dagsverke på

När ni planerar dagsverket, välj mellan att samla in pengar eller sprida information om årets projekt. Ni kan också göra en kombination av de båda. Se exempel här.

Mer om Operation Dagsverke

När ni anmäler er till Operation Dagsverke får ni också möjlighet att bjuda in en barnrättsinformatör till er skola, ni får inspirerande utbildningsmaterial samt inbjudan till en givande konferens för både elever och lärare. Allt för att stötta er i arbetet med Operation Dagsverke och barns rättigheter.

Relaterade artiklar

collage-2.jpg
Sverige

Ytterligare en annorlunda termin går mot sitt slut och trots speciella förutsättningar kunde Operation Dagsverke våren 2021 fira 60 år! Burkar har pantats, musik har spelats in, fågelmatare har byggts, digitala utställningar har genomförts och mycket mer. Kreativiteten har verkligen flödat och vi riktar ett stort tack till alla som varit med.

img_2066.jpeg
Sverige

I fredags var det dags för Operation Dagsverkes årliga konferens som lockade elever och lärare från hela landet för att få inspiration till sina kommande dagsverken. Skolaktiviteten har anordnats i svenska skolor sedan 1960-talet och firar i år imponerande 60 år.

julia-kvadrat-2.jpg
Lärare

På Nilaskolan i Malå flödar kreativiteten och entreprenörsandan. Skolan är i full gång med att planera inför årets Operation Dagsverke – ett projekt där eleverna får lära sig mer om barns rättigheter och samtidigt samla in pengar för att hjälpa utsatta barn i andra länder. Läraren Julia Ritzén delar här med sig av sina bästa tips för hur projektet kan skapa mervärde i undervisningen.