collage-2.jpg

Tack till alla som deltog

under Operation Dagsverke 2021

Ytterligare en annorlunda termin går mot sitt slut och trots speciella förutsättningar kunde Operation Dagsverke våren 2021 fira 60 år! Burkar har pantats, musik har spelats in, fågelmatare har byggts, digitala utställningar har genomförts och mycket mer. Kreativiteten har verkligen flödat och vi riktar ett stort tack till alla som varit med.

Skribent |

Publicerad |

2021 06 02

Uppdaterad |

2021 06 02

Tack till alla som deltog under Operation Dagsverke 2021

Trots pandemin har flera skolor engagerat sig och vi har fått se många fantastiska initiativ. Nilaskolan byggde till exempel fågelmatare och sålde, Frostviksskolan samlade in pant från personer i samhället och skänkte pengarna, Eriksdalsskolans grundsärskola genomförde en digital utställning och Antnässkolan skapade egen musik för att uppmärksamma Operation Dagsverke. De här exemplen har vi med glädje kunnat följa på sociala medier under #operationdagsverke.

collage-2.jpg
Många olika fina initiativ från eleverna som deltog under årets Operation Dagsverke.Foto: © Julia Ritzén

Att sprida kunskap om barnkonventionen och samtidigt göra en insats för barn i en annan del av världen är ett fantastiskt sätt att göra skillnad. Tack vare engagemanget i årets Operation Dagsverke får barn i Senegal en andra chans att gå i skolan, helt fantastiskt!

I år var även året då vi genomförde vår första digitala konferens och på så sätt kunde vi nå fler elever. För er som missade konferensen och är nyfikna, ta gärna del av konferensen här.

Nästa års insamling blir för flickor i Sierra Leone

Som vanligt har deltagande skolor fått rösta fram vilket land och projekt nästa års insamling för Operation Dagsverke ska gå till. Skolorna fick rösta på tre alternativ och det vinnande förslaget blev Sierra Leone.

Där kommer UNICEF, genom Operation Dagsverke 2022, att arbeta för att stötta flickor i åldrarna 9-18 år genom ökad kunskap om mens och tillgång till mensskydd. Detta för att alla flickor ska få möjligheten att stanna kvar i skolan och få den utbildning de har rätt till.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till alla er elever och lärare som engagerat er i årets Operation Dagsverke och vi ser med spänning fram emot vad vi tillsammans kan åstadkomma nästa år.

Vill ni vara med och genomföra Operation Dagsverke 2022 så öppnar anmälan under september. Men du kan redan nu fylla i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig så snart anmälan har öppnat:

Micke & Katharina
Projektledare Operation Dagsverke

Kopiera länk

Relaterade artiklar

img_2066.jpeg
Sverige

I fredags var det dags för Operation Dagsverkes årliga konferens som lockade elever och lärare från hela landet för att få inspiration till sina kommande dagsverken. Skolaktiviteten har anordnats i svenska skolor sedan 1960-talet och firar i år imponerande 60 år.

julia-kvadrat-2.jpg
Lärare

På Nilaskolan i Malå flödar kreativiteten och entreprenörsandan. Skolan är i full gång med att planera inför årets Operation Dagsverke – ett projekt där eleverna får lära sig mer om barns rättigheter och samtidigt samla in pengar för att hjälpa utsatta barn i andra länder. Läraren Julia Ritzén delar här med sig av sina bästa tips för hur projektet kan skapa mervärde i undervisningen.

kopia-av-uni47873-scaled.jpg
Sverige

Årets Operation Dagsverke-kampanj är nu avslutad, en kampanj som blev allt annat än vanlig. Vi på UNICEF vill tacka alla elever och lärare som trotsat alla svårigheter och gjort ett fantastiskt jobb under våren.