UNICEFÄmne
Liza Marklund

Liza Marklund

Liza Marklund har varit ambassadör för UNICEF Sverige och rest och rapporterat om UNICEFs arbete från bland annat Jordanien och Kenya.

Unicef Logo Swedish
Syrien

Totalt är det närmare 5,5 miljoner barn på flykt undan kriget i Syrien. För att hjälpa de tiotusentals barn som befinner sig i det överbefolkade flyktinglägret Za'atari i Jordanien genomför UNICEF bland annat massvaccinationer. UNICEF-ambassadören Liza Marklund besökte tidigare i höst en av de barnavårdscentraler som utför vaccinationerna.

Unicef Logo Swedish
Syrien

Totalt är det närmare 5,5 miljoner barn på flykt undan kriget i Syrien. För att hjälpa de tiotusentals barn som befinner sig i det överbefolkade flyktinglägret Za'atari i Jordanien distribuerar UNICEF nu vinterkläder och varma filtar för att barnen ska klara den svåra vintern som står för dörren. UNICEF-ambassadören Liza Marklund befinner sig just nu i landet och var med vid en av dessa klädutdelningar.

Melker-Dahlstrand_Liza-575x384.jpg
Malawi

Inför Humorgalan 2012 reste författaren, journalisten och UNICEF-ambassadören Liza Marklund tillbaka till Malawi för att träffa Madalitso - en pojke hon träffade första gången för sju år sedan. Madalitso och hans två småsyskon hade då förlorat sin mamma och övergivits av sin pappa och Madalitso kämpade för att de skulle överleva dagen. Idag ser deras tillvaro ljusare ut.

Unicef Logo Swedish
Hiv och aids

Ikväll kl. 21.00 sänder TV4 den första delen i dokumentärserien _Liza — i aidskatastrofens spår_. I samarbete med UNICEF har Liza rest runt i Ryssland (del 1) och Kambodja (del 2) och träffat barn som är drabbade av hiv och aids.

Unicef Logo Swedish
Hiv och aids

Författaren, journalisten och UNICEF-ambassadören Liza Marklund gör en kort tv-serie om barn som lever med hiv och aids för TV4. I juli var hon i Kambodja för att spela in den första av två dokumentärer.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Foto: Elisabeth Ohlson Författaren och journalisten Liza Marklund har utsetts till ny svensk ambassadör för UNICEF. Hon presenterades i sin nya roll av den brittiske skådespelaren Sir Roger Moore, som själv har varit UNICEF-ambassadör sedan 1991.