UNICEFÄmne
Afrikas horn

Afrikas horn

UNICEF finns på plats i 190 länder och regioner, däribland på Afrikas horn, och arbetar tillsammans med och på uppdrag av ländernas regeringar för att skydda barns rättigheter enligt barnkonventionen.

Unicef Logo Swedish
Somalia

Förra veckan landade UNICEFs sändning med katastrofhjälp i flyktinglägret i Baidoa, södra Somalia. Lasten innehöll fem ton med näringstillskott och mediciner till svårt undernärda barn, samt utrustning för att kunna rena vatten. Fler leveranser är på väg. Förnödenheterna behövs för att kunna rädda livet på barn som drabbats av torkan

Unicef Logo Swedish
Kenya

Flyktinglägren i Dadaab i Kenya byggdes för att kunna ta emot 90 000 flyktingar. På grund av den senaste tidens torka, matbrist och strider i Somalia anländer nu runt 10 000 personer varje vecka. De flesta har gått i en månad genom öknen, utan mat och vatten, innan de kom fram.

Unicef Logo Swedish
Afrikas horn

En livsfarlig kombination av torka, pågående konflikter och eskalerande matpriser hotar länderna vid Afrikas horn – Etiopien, Eritrea, Djibouti och Somalia. Miljontals barn och kvinnor riskerar att dö i undernäring och sjukdomar om inte hjälparbetet kommer igång tillräckligt snabbt. UNICEF uppmanar regeringar och givare att snabbt ge humanitärt stöd. Skänk en gåva till UNICEFs katastrofarbete

Unicef Logo Swedish
Afrikas horn

  Den humanitära situationen på Afrikas Horn är akut. I dagsläget löpertre miljoner barn risk att dö i undernäring och sjukdomar. Totalt är över 14miljoner människor i regionen i akut behov av humanitär hjälp för att klarasina grundläggande behov av mat, dricksvatten och mediciner.

Unicef Logo Swedish
Sudan

UNICEF vädjar, i sin årliga rapport om världens katastrofer, om 635 miljoner USD för sitt arbete i 33 katastrofområden — så välkända som Darfur och så förbisedda som Haiti.

Unicef Logo Swedish
Afrikas horn

Trots flera skyfall under april är situationen fortfarande lika allvarlig på Afrikas horn. Flera års torka har redan dödat hälften av boskapen i området och befolkningen svälter. UNICEF befarar att de värst drabbade barnen kommer att dö om ingenting görs omedelbart.

Unicef Logo Swedish
Afrikas horn

Torkan i östra Afrika fortsätter. Fortfarande saknas enligt FN 426 miljoner USD för att kunna hjälpa människorna i det drabbade området. UNICEF vädjar därför om 97,7 miljoner USD för att kunna hjälpa 1,6 miljoner barn som genom undernäringen blir alltmer sårbara för dödliga sjukdomar som mässlingen och diarré.

Unicef Logo Swedish
Afrikas horn

Södra Etiopien, norra Kenya och centrala och södra Somalia har drabbats av den värsta torkan på tio år. Sex miljoner människor är i desperat behov av katastrofhjälp. 1,2 miljoner småbarn hotas av undernäring och riskerar att drabbas av dödliga sjukdomar som mässling och malaria. UNICEF bedömmer situationen som mycket allvarlig och vädjar nu om bidrag.