Tyfon

När naturkatastrofer, som tyfoner, inträffar är det alltid barnen som drabbas värst. UNICEF finns ofta redan på plats och ställer snabbt om till akut humanitär hjälp; som rent vatten, näring, sjukvård, värme och skydd mot våld och övergrepp.

Nasa-900x546.jpg
Filippinerna

Den mycket kraftiga tyfonen Mangkhut närmar sig just nu Filippinerna, något som riskerar att drabba fem miljoner människor. Hälften av dem är barn. I katastrofer är det alltid barnen som drabbas värst och de första timmarna är kritiska. UNICEF står beredda för att kunna se till att barnen får den hjälp de behöver.

©-UNICEFUNI175840Samson-575x383.jpg
Filippinerna

Medan tyfonen Hagupit drar fram över Filippinerna samarbetar UNICEF med landets regering för att snabbt kunna leverera livräddande förnödenheter och hjälpa barn i de hårdast drabbade områdena. Mer än en miljon människor har drabbats av ovädret, varav 400 000 barn.

©-UNICEFPFPG2013P-0266Hibalo-575x381.jpg
Filippinerna

Knappt ett år efter att Filippinerna drabbades hårt av den enorma tyfonen Haiyan, hotar nu en ny tyfon – Hagupit – att dra in över landet inom de närmaste dagarna. UNICEF har nu ställt om till full beredskap för att skydda barn och deras familjer.

UNI173604-575x322.jpg
Filippinerna

Idag är det ett år sedan den värsta tyfonen någonsin, Haiyan, drabbade Filippinerna. Tack vare stora insatser på plats och runt om i världen visar nu landet tydliga tecken på återhämtning. UNICEF arbetar för att främja motståndskraften och se till att barnen skyddas om en ny katastrof skulle inträffa.

Reyna-11-575x8621.jpg
Filippinerna

Idag är det Mors dag. Det vill vi fira genom att hylla alla starka, fantastiska mammor som finns i världen. Rhea i Filippinerna är en av dem. Här berättar hon själv om dagen då tyfonen kom, och familjens liv slogs i spillror.

Unicef Logo Swedish
Filippinerna

Sex månader efter att tyfonen Haiyan drabbade Filippinerna har landet nu tydligt börjat återhämta sig. UNICEF har sett till att barn går i skolan igen, att de mest utsatta har fått livräddande vaccin, och att mer än en miljon människor har fått tillgång till rent vatten.

UNICEF_Edegario_Manlurip_005-575x383.jpg
Filippinerna

Det har gått tre månader sedan tyfonen Haiyan drabbade Filippinerna. Landet är nu sakta men säkert på väg att återhämta sig, men än är det långt kvar. UNICEF arbetar fortsatt för att hjälpa barnen i de hårdast drabbade områdena och många framsteg har gjorts.

P1100389-575x431.jpg
Filippinerna

Igår var det en månad sedan tyfonen Haiyan drabbade Filippinerna. 80 procent av landets skolor slogs ut av katastrofen, men nu börjar man så sakta kunna ta emot elever igen. UNICEF tillhandahåller tält, skolmaterial och annat som behövs för att barnen ska kunna fortsätta sin utbildning.

image-575x431.jpeg
Filippinerna

Att skydda barnen som överlevt tyfonen i väntan på att trygga hem och hus byggs upp är högsta prioritet, säger UNICEF som nu bygger upp särskilda barnvänliga och säkra platser i det drabbade områdena. Det första öppnas idag i Tacloban.

UNI153734.jpg
Filippinerna

I en katastrof är det mycket viktigt att sjukdomar och epidemier inte får en chans att spridas, och barnen är särskilt utsatta. Under helgen distribuerade UNICEF och partners 2 500 vatten- och hygienpaket till familjer i Tacloban, paket som räddar liv. Ett gick till nyfödda Gwendolyns mamma Jhana, som därmed får hjälp att skydda sin dotter.

2013-11-17-kent-575x431.jpg
Filippinerna

UNICEF förser nu dagligen över 200 000 drabbade i Leyte med rent vatten. I takt med att vägar, hamnar och flygplatser röjs och logistiken fungerar bättre distribueras nu alla de ton förnödenheter och hjälputrustning som flugits in. Men behoven är fortfarande enorma.

UNI1531971-575x383.jpg
Filippinerna

I skuggan av katastrofen i Filippinerna riskerar nu tusentals barn att utsättas för övergrepp och människohandlare. UNICEFs uppgift är att kartlägga och skydda alla de ensamma barn som kommit ifrån sin familj. Identifiering och registrering pågår för fullt och man upprättar också trygga säkra platser för barnen.

UNI153205-575x383.jpg
Filippinerna

Tyfonen Haiyan har förstört brunnar, toaletter och vatten- och avloppssystem. Det vatten som finns är förorenat och barnen hotas nu av dödliga vattenburna sjukdomar som till exempel diarréer och kolera. UNICEF är på plats och kämpar för att förhindra epidemier.

EPA-photo-1-575x383.jpg
Filippinerna

Tyfonen Haiyan som drog fram över Filippinerna i slutet av förra veckan beräknas har drabbat 11,3 miljoner människor och av dem är 4,4 miljoner barn. Hundratusentals barn befinner sig på flykt undan förödelsen och UNICEF ber nu omvärlden om hjälp för att kunna att rädda och skydda alla barn.

EPA-photo2-575x383.jpg
Filippinerna

UNICEFs katastrofsändning som lyfte från centrallagret i Köpenhamn i söndags når idag fram till Filippinerna. I lasten finns vattenreningstabletter, vätskeersättning, näringsprodukter, vattencontainrar, vattendunkar, presenningar, tält med mera. UNICEF kämpar mot klockan för att hantera den besvärliga logistiken, koordinera insatserna och nå ut till barnen.

AP356897326561-575x422.jpg
Filippinerna

4,3 miljoner människor beräknas vara drabbade av tyfonen som drog in över Filippinerna sent i torsdags, 1,7 miljoner av dem befaras vara barn. Det är svårt att få en fullständig bild av konsekvenserna, men som alltid är det barnen som drabbas värst. UNICEF omplacerar nu personal för att kunna hjälpa till med katastrofarbetet och ytterligare personal är på väg.

IMG1200-575x383.jpg
Filippinerna

Den kraftiga tyfonen över Filippinerna har ödelagt det mesta i sin väg. 5,4 miljoner människor har drabbats och nästan hälften av dem är barn. UNICEF finns på plats och hjälper barnen och deras familjer. Vatten, näring och tak över huvudet är högsta prioritet.

Unicef Logo Swedish
Filippinerna

UNICEF är på plats och hjälper barn och familjer som drabbats av översvämningar till följd av tyfonen Nalgae som drog fram över Filippinerna för en dryg vecka sedan. Vatten- och hygienpaket har delats ut och ett intensivt arbete med att förhindra smittspridning har inletts.