UNI153734.jpg

I en katastrof är det mycket viktigt att sjukdomar och epidemier inte får en chans att spridas, och barnen är särskilt utsatta. Under helgen distribuerade UNICEF och partners 2 500 vatten- och hygienpaket till familjer i Tacloban, paket som räddar liv. Ett gick till nyfödda Gwendolyns mamma Jhana, som därmed får hjälp att skydda sin dotter.

Skribent |

Publicerad |

2013 11 19

Uppdaterad |

2013 11 19

Ett vatten- och hygienpaket hjälper lilla Gwendolyn i Tacloban

Kyrkan Our Lady of Perpetual Help i Tacloban har blivit ett provisoriskt hem för 300 familjer som fått sina hem förstörda av tyfonen Haiyan. Bland dem finns Jhana, 20 år, och hennes dotter Gwendolyn. Gwendolyn föddes en vecka innan tyfonen drabbade Filippinerna.– Tyfonen förstörde vårt hem, men min dotter är min ängel och jag ska göra allt för att hon ska få ett så bra liv som möjligt, säger Jhana, samtidigt som hon ammar Gwendolyn bland de hundratals människor som sökt skydd bland kyrkbänkarna.[caption id="attachment_16864" align="alignnone" width="575"]

UNI153734.jpg
Tacloban, Filippinerna. Jhana, 20 år, och dottern Gwendolyn har fått ett vatten- och hygienpaket från UNICEF.Foto: © UNICEF

Tacloban, Filippinerna. Jhana, 20 år, och dottern Gwendolyn har fått ett vatten- och hygienpaket från UNICEF. Foto: © UNICEFKyrkan Our Lady of Perpetual Help i Tacloban har blivit ett provisoriskt hem för 300 familjer som fått sina hem förstörda av tyfonen Haiyan. Bland dem finns Jhana, 20 år, och hennes dotter Gwendolyn. Gwendolyn föddes en vecka innan tyfonen drabbade Filippinerna.– Tyfonen förstörde vårt hem, men min dotter är min ängel och jag ska göra allt för att hon ska få ett så bra liv som möjligt, säger Jhana, samtidigt som hon ammar Gwendolyn bland de hundratals människor som sökt skydd bland kyrkbänkarna.

UNI153725-575x381.jpg
Här levereras bland annat vattenreningstabletter till Filippinerna.Foto: © UNICEF

Här levereras bland annat vattenreningstabletter till Filippinerna. Foto: © UNICEF

UNICEF har tillsammans med partners delat ut 300 vatten- och hygienpaket till familjerna i kyrkan. Varje paket innehåller material för att täcka en familjs behov, bland annat tvålar och vattenreningstabletter.– Vi känner oss glada idag, säger Jhana, ikväll har vi tvål och tandkräm och kan tvätta våra kläder. Jag ber för att Gwendolyn ska få vara lycklig och frisk. Jag har inget hem, men jag har min ängel.Under fredagen och lördagen delade UNICEF och partners ut 2 500 vatten- och hygienpaket i Tacloban, och ännu fler är på väg. Air Asia transporterar 3 000 vatten- och hygienpaket gratis för UNICEFs räkning från Manila till Tacloban, liksom personal från UNICEF och andra organisationer.

Ännu mer hjälp behövs

Sammanlagt har 25 000 hygienpaket delats ut till 12 500 drabbade i Tacloban, men behovet är fortsatt enormt. Fler än fem miljoner barn har drabbats av tyfonen i Filippinerna, varav 789 000 har blivit hemlösa. Du kan hjälpa oss att hjälpa fler barn som Gwendolyn.

Ge en gåva till vårt katastrofarbete för barnen i Filippinerna.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Flick tvättar händerna - Elfenbenskusten
Afrika

Flera afrikanska länder står inför en vattenkatastrof – det visar en rapport som UNICEF släppte den 20 mars. Mest akut är situationen i tio länder där 190 miljoner barns liv är i fara på grund av en kombination av brist på rent vatten, vattenburna sjukdomar och klimatförändringarna. UNICEF arbetar varje dag i de mest utsatta samhällena med att borra brunnar och installera vattenpumpar för att barn och familjer ska få rent vatten.

un0635404.jpg
Somalia

Kameler som dricker. Barn som leker. Människor som överlever. Eftersom de har vatten. I Somalia har UNICEF borrat efter vatten som under torkan räddar barns liv.

tindra-scaled.jpeg
Sverige

Idag på Världsvattendagen vill vi lyfta ett fantastiskt initiativ som kommer att förändra livet för många barn. Tindra Valfridsson, 13 år, har alltid gillat att måla. När en av hennes tavlor nyligen auktionerades ut, ville konstnären skänka pengarna till UNICEF Sveriges arbete för rent vatten.