UNICEFÄmne
Karibien

Karibien

UNICEF finns på plats i 190 länder och regioner, däribland i Karibien, och arbetar tillsammans med och på uppdrag av ländernas regeringar för att skydda barns rättigheter enligt barnkonventionen.

UN0119399-575x383.jpg
Klimatförändringar

Förstörda hem, ingen el, inget rent vatten och stor risk för vattenburna sjukdomar. Just nu pågår flera stora naturkatastrofer runt om i världen. Miljontals barn har drabbats av översvämningarna i Sydasien, av orkanen Irmas härjningar i Karibien, och av jordbävningen i Mexiko. UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda barns liv.

UN035311_Haiti2016-575x383.jpg
Mellanöstern

Omkring 535 miljoner barn – nära vart fjärde barn i världen – lever i länder som drabbats av en konflikt eller katastrof, visar nya siffror från UNICEF.

orkanen-Matthew2-575x459.jpg
Karibien

Tusentals barns liv är i fara på grund av orkanen Matthew i Karibien. Orkanen rör sig just nu mot Haiti och Jamaica. Även Kuba och Bahamas hotas. UNICEF har aktiverat vår katastrofplan och vi står redo att hjälpa barnen i området.

UNI49135-1-575x334.jpg
Zikavirus

Zikaviruset som misstänks orsaka fosterskador har spridits snabbt till mer än 20 länder i Latinamerika och Karibien. Viruset klassas nu av WHO som ett hot mot folkhälsan. UNICEF samarbetar med ländernas regeringar för att skydda samhällen från viruset som sprids av myggor.

Unicef Logo Swedish
Idrott och lek

Barn som lever i flyktingläger eller är hemlösa på grund av naturkatastrofer behöver nödvändigheter som mat, vatten och hälsovård. Men de behöver också en chans att vara barn igen. Därför levererar UNICEF varje år tusentals fotbollar till barn som förlorat nästan allt. Med anledning av fotbolls-VM i Brasilien publicerar vi idag ett kollage med fina bilder på barn som spelar fotboll.

Unicef Logo Swedish
Hiv och aids

Giacomo Pirozzi I samarbete med Clinton-fonden kommer UNICEF att se till att hivaids-drabbade barn i utvecklingsländer får samma möjlighet till behandling som vuxna.