Bli Världsförälder!

Fler barn än någonsin tidigare i modern tid är i behov av humanitär hjälp för sin överlevnad. Skänk ett valfritt belopp varje månad och se till att fler barn får en trygg framtid.

IMG_0044-575x431.jpg
Innovationer

För många likställs innovationer med maskiner och tekniska lösningar. Men om vi sätter oss in i den värld av nydanande lösningar för att stärka barns rättigheter, bekämpa sjukdomar och fattigdom som presenteras i årets upplaga av UNICEFs rapport ”State of The Worlds Children”, framgår det att innovationer är mycket mer än tekniska landvinningar.

MG_2595-575x383.jpg

Är du en av dem som anmälde sig för att bli Världsförälder i samband med Humorgalan? Då får du i dagarna ett brev som innehåller en talong och ett blått kuvert. Fyll i talongen och skicka in ditt kuvert till UNICEF, först då blir du Världsförälder på riktigt!

tv4pressbild-575x419.jpg

Det blir världsföräldrarna Anja Pärson, David Hellenius och Eva Röse som står som galavärdar när Humorgalan direktsänds i TV4. Kvällen blandar liveframträdanden från bland andra First Aid Kit och Nina Persson, med sketcher skrivna och regisserade av Robert Gustavsson och reportage från Unicefs arbete runt om i världen. Humorgalan – för varenda unge sänds torsdag 1 maj klockan 20.00 i TV4.

©-UNICEFNYHQ2000-0946Roger-LeMoyne-575x388.jpg
Indien

Under mitten av 60-talet härjades Indien av svår torka. Sommaren 1967 blev situationen kritisk och närmare 250 byar skulle evakueras till flyktingläger. Men krisen blev till en revolution för vattentillgång världen över, med UNICEF i spetsen för förändringen.

Hans-Dellenborg_VF_bearbetad-575x394.jpg
Sverige

UNICEFs Världsföräldrar kämpar vid utsatta barns sida varje dag, året runt. Vilka är dessa vardagshjältar, vad är deras historia? Vi ringde upp Hans Dellenborg från Lidköping, stolt Världsförälder sedan 2007, och frågade honom om uppväxten i Etiopien, karriären som stridspilot och hur han fick sjunga med självaste Pavarotti. "När man har sett det jag har sett måste man göra något. Det är banne mig min plikt." säger Hans.

MG_7943-skissbild-progamledare-bakgrund-beskuren-575x437.jpg

UNICEF-ambassadörerna Mark Levengood, Eva Röse och David Hellenius står som galavärdar när Humorgalan - för varenda unge direktsänds den 1 maj i TV4. Och med en artistuppställning som är starkare än någonsin kommer kvällen bli något alldeles extra; Gyllene tider, Carola, Zara Larsson och Yohio kommer alla att bjuda på exklusiva liveuppträdanden.

Unicef Logo Swedish

Unicefambassadörerna Liza Marklund, Mark Levengood, Eva Röse och David Hellenius står som galavärdar när Humorgalan - för varenda unge direktsänds den 1 maj i TV4. Under kvällen blandas humor med unika uppträdanden och reportage från UNICEFs arbete runt om i världen. Bland annat får tittarna följa med Laila Bagge Wahlgren till Bangladesh där hon möter barn som lever i slummen.