MG_7943-skissbild-progamledare-bakgrund-beskuren-575x437.jpg

Stjärntätt i

årets Humorgala

UNICEF-ambassadörerna Mark Levengood, Eva Röse och David Hellenius står som galavärdar när Humorgalan - för varenda unge direktsänds den 1 maj i TV4. Och med en artistuppställning som är starkare än någonsin kommer kvällen bli något alldeles extra; Gyllene tider, Carola, Zara Larsson och Yohio kommer alla att bjuda på exklusiva liveuppträdanden.

Skribent |

Publicerad |

2013 04 04

Uppdaterad |

2013 04 04

Stjärntätt i årets Humorgala

MG_7943-skissbild-progamledare-bakgrund-beskuren-575x437.jpg

Foto: Magnus Ragnvid- Ett dream team - kort och gott. Det var exakt de artister vi vill ha för att kunna erbjuda den stora bredd av gamla erkända och unga lovande som vi eftersträvar i våra program, säger

Magnus Karlsson Lamm

, exekutiv producent på TV4.Humorgalan - för varenda unge är ett årligt samarbete mellan TV4 och UNICEF vars mål är att få så många tittare som möjligt att bli Världsföräldrar, och hjälpa barn i utsatta situationer runt om i världen. Detta genom att bjuda på högklassig underhållning med kända svenska artister, varvat med reportage om UNICEFs arbete för barn ute i världen.

Stark artistuppställning

Årets artister är en skön blandning av gamla etablerade och nya stjärnskott:

och

behöver förmodligen ingen närmare presentation, de har i årtionden varit en del av det svenska musiklivet och levererat klassiska låtar som är en del av vår kulturskatt.

och

tillhör det unga gardet som tagit Sverige med storm under de senaste åren. Zara vann TV4:s Talang för fem år sedan och har trots sin ringa ålder etablerat sig som en artist att räkna med på topplistorna. Och vet man inte vem Yohio är har man förmodligen haft både tv:n och radio avstängd det senaste året - 17-åringen från Sundsvall har med sin visual kei-rock gjort succé både i Japan och här hos oss.

Reportage från världen

Förutom humor och musik bjuder galan även på reportage som handlar om barn på olika platser i världen.Före detta alpina skidåkaren

reser inför programmet till Sierra Leone. Där träffar hon en mormor som ensam tar hand om sina två barnbarn som just har blivit föräldralösa.Musikproducenten

reser till Vietnam för att möta barn med funktionshinder i provinsen Da Nang. Där föds fortfarande många barn med allvarliga funktionsnedsättningar sedan USA spred miljögifter där under Vietnamkriget.

åker till Georgien för att besöka de barn som lever och arbetar på gatan i Tbilisi.

från Stockholm är en av UNICEFs alla Världsföräldrar. Hon reser till flyktinglägret Zaatari i Jordanien, där det finns 100 000 människor som har flytt undan inbördeskriget i Syrien. Där träffar hon barn som har fått lämna allt bakom sig i hemlandet.- UNICEFs Världsföräldrar är med varje dag och bidrar till att barns rättigheter förverkligas. Vi hoppas att så många som möjligt kommer att titta på Humorgalan för varenda unge och ringa in och bli Världsföräldrar, säger

, vice generalsekreterare UNICEF Sverige.

Humorgalan - för varenda unge sänds i TV4 den 1 maj med start klockan 20.00.

Vill du bli Världsförälder redan idag? Anmäl dig här.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

_P6A4720.jpg
En kväll för alla barn

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

230508_UNIF1420.jpg
En kväll för alla barn

Den 30 maj, kl 20.00, sänds UNICEFs årliga insamlingskväll i TV4 som i år heter “En kväll för alla barn”. Lotta Engberg och Amie Bramme Sey leder oss genom den direktsända livesändningen som varvas med uppträdanden, livemusik, underhållning och gripande berättelser från barn runt om i världen.

unicef-vvk-resultatbild-1200x630-1.jpg

UNICEFs TV-gala Världens viktigaste kväll var full av starka reportage, rörande framträdanden och roliga humorinslag. Men viktigast av allt var att 8 380 personer anmälde sig till att bli Världsföräldrar under kvällen.