MG_9190-575x383.jpg

Våra

minuträddare

För att få fler att vara med och rädda barns liv har Eva Röse, Ellen Bergström, Jenny Strömstedt och David Lindgren startat varsin insamling hos UNICEF. De har blivit minuträddare och är med i kampen för barns överlevnad.

Skribent |

Publicerad |

2017 04 22

Uppdaterad |

2017 04 22

Våra minuträddare

Varje minut dör elva barn av orsaker som går att förhindra. Det har Eva, Ellen, Jenny och David bestämt sig för att vara med och förändra och blivit minuträddare. Med sina insamlingar vill de få ännu fler att vara med och kämpa för att rädda barns liv. Varje minut räknas.

MG_9190-575x383.jpg
Foto: Dan Lepp

Foto: Dan Lepp

"UNICEF kan till exempel på mindre än en minut vaccinera ett barn mot livshotande sjukdomar. Och för tio kronor får sex barn poliovaccin. 

Läget är akut för många barn. De kan inte vänta. Så jag föreslår att vi, den här minuten, räddar fler barns liv."

Ellen-Bergstrom-6-575x720.jpg
Foto: Armand Dommer

Foto: Armand Dommer

"Det här är verkligen något jag vill vara med och stötta och jag hoppas du är med mig.

Om du och jag, och många andra, skänker en liten peng var kommer det göra stor skillnad. 30 kronor kan till exempel bli 118 påsar näringspulver och rädda barns liv. Kör hårt!"

IMG_8453-575x383.jpg
Foto: Melker Dahlstrand

Foto: Melker Dahlstrand

"De slantar som jag och du har möjlighet och vilja att avvara ger nämligen fler barn en chans att växa upp, gå i skolan och känna trygghet. UNICEF kämpar för barns överlevnad och utveckling varje minut, det har jag själv sett på plats, och varenda krona bidrar till att ge fler barn den barndom de har rätt till.

Var med och förändra världen du också. Ge en gåva till min insamling så är du med i arbetet för barnen."  

david1-575x460.jpg

"Det tar mindre än en minut att swisha en gåva och för 50 kronor kan UNICEF till exempel leverera 14 påsar nötkräm mot undernäring.

Det här är något som ligger mig varmt om hjärtat och jag hoppas du är med mig. Om du och jag, och många andra, skänker en liten gåva var kan det göra stor skillnad Tillsammans räddar vi barns liv!"

 

Varje minut kämpar UNICEF för att barns rättigheter ska tillgodoses. Vi vaccinerar barn mot farliga sjukdomar, vi förhandlar med regeringar, vi ser till att fler barn får rent vatten. Varje minut räddar vi barns liv. Läs mer om varför varje minut är livsviktig här .

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Flicka - guatemala 2024
Barnadödlighet

Barnadödligheten i världen sjunker, visar en rapport från UNICEF. Men trots framstegen dog 4,9 miljoner barn under 2022 innan de fyllde fem år. Majoriteten dog av orsaker som hade kunnat förhindras.

Hand-Vietnam-2023
Psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa drabbar nästan 20 procent av unga idag och självmord är den fjärde vanligaste dödsorsaken bland 15-19-åringar. Det är en av vår tids största kriser, som pågår här och nu, i alla delar av världen och i alla samhällsskikt. Vid 15 års ålder har ungefär hälften av all psykisk sjukdom under livet redan brutit ut. Det betyder att tidig upptäckt och tidiga insatser är mycket viktiga och kan göra stor skillnad.

Flicka - guatemala 2021
En kväll för alla barn

Krig. Torka. Hungersnöd. Jordbävningar. 2023 är ett svårt år för barnen i världen. Inte sedan andra världskriget har fler barn varit i behov av vår hjälp för att överleva. UNICEF finns på plats där barnen behöver oss – och vi stannar kvar. För vi vet att förändring är möjlig. Men vi kan bara göra det tillsammans med dig.