Flicka - guatemala 2021

Tillsammans stannar vi kvar

- för alla barns rätt till överlevnad

Krig. Torka. Hungersnöd. Jordbävningar. 2023 är ett svårt år för barnen i världen. Inte sedan andra världskriget har fler barn varit i behov av vår hjälp för att överleva. UNICEF finns på plats där barnen behöver oss – och vi stannar kvar. För vi vet att förändring är möjlig. Men vi kan bara göra det tillsammans med dig.

Skribent |

Publicerad |

2023 05 03

Uppdaterad |

2023 05 03

Tillsammans stannar vi kvar – för alla barns rätt till överlevnad

Krig i Ukraina, Sudan och Syrien. Torka och hungerkris i Djibouti, Somalia och Etiopien. Jordbävning i Turkiet. Fler barn än någonsin tidigare är just nu i behov av hjälp med att få rent vatten, mat, sjukvård, mediciner och skydd.

Samtidigt betalar nu miljoner barn världen över priset för nedstängningarna under pandemin och den ekonomiska krisen. Fler flickor än på årtionden går inte i skolan. Fler och fler flickor könsstympas. 67 miljoner barn har inte vaccinerats mot de dödligaste barnsjukdomarna.

Nu behöver vi alla kraftsamla. UNICEF finns på plats för barnen i 190 länder – och vi stannar kvar även när det är som mörkast. Vi jobbar i över 400 kriser och katastrofer och ger livräddande, akut hjälp till barn och deras familjer. Och i alla de här länderna stöttar vi lokala initiativ, organisationer och frivilliga som kämpar varje dag för att skydda barns rättigheter och bygga upp en bättre framtid. Det ger oss hopp.

Men vårt arbete för barnen är helt beroende av frivilliga bidrag. Som Världsförälder hjälper du oss att vara på plats – i akuta lägen där behovet är som störst, och i efterdyningarna när en fungerande vardag behöver byggas upp igen. Med våra förebyggande insatser och vårt långsiktiga arbete kan vi ge barnen trygghet och framtidstro.

Du kan bidra med något så stort och viktigt som att tända hopp – och där hopp finns, där finns också kraft till förändring. 

Tillsammans kraftsamlar vi för att kunna stanna kvar med barnen som behöver oss som mest, oavsett vad som händer. Det är där och då vi kan förändra på riktigt.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

_P6A4720.jpg
En kväll för alla barn

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

_0011166.JPG
En kväll för alla barn

Varje år lämnar tusentals barn Guatemala, längs livsfarliga vägar, för att ta sig till USA. Många av dem flyr helt själva, utan sina föräldrar eller andra vuxna. De flyr från fattigdom. De flyr från otrygghet. Och de flyr från våld och övergrepp. Men de har inte gett upp. Programledaren, radioprataren och skådespelaren Arantxa Álvarez besökte Guatemala med UNICEF för att träffa några av de barn som fortsätter drömma om ett bättre liv.

Malawi_2023_LowRes_New-27.jpg
En kväll för alla barn

Fem av hans kollegor förlorade allt; huset, skörden och alla ägodelar. Trots de egna förlusterna kämpar hälsoarbetaren Dickson och hans kollegor tillsammans för att nå vartenda barn i varenda by i sydvästra Malawi med vaccin och hälsokontroller – och de gör det med en imponerande beslutsamhet och uthållighet.