IMG_8272-575x383.jpg

Soley 7 år samlar in pengar

till barn i andra länder

Soley från Norrköping bestämde sig för att hon inte önskade sig några julklappar. Hon önskade sig pengar som hon ville ge till barn som inte har det lika bra som hon. I tisdags hälsade hon på oss på kontoret i Stockholm och överlämnade hela 3900 kr, julklappspengar och pengar hon tjänat ihop genom att sälja lussebullar på lokala Ica. Vilken hjälte!

Skribent |

Publicerad |

2013 02 01

Uppdaterad |

2013 02 01

Soley 7 år samlar in pengar till barn i andra länder

Vi fick ett mail:

Jag heter Elin, och är en fantastiskt stolt mamma till Soley, som är sju år. Soley har under julen haft en insamling och det hon samlat ihop vill hon gärna skänka till er, för att ni ska kunna hjälpa barn i andra länder som inte har det lika bra som vi.

Det hela började med att Soley inte ville ha några julklappar i år, utan hon önskade sig istället pengar som hon kunde skänka till andra barn. Hon behövde ju inget särskilt tyckte hon. Soley startade en blogg också där hon berättar om sitt insamlande: soleysinsamling.blogspot.se. Sedan kom hon dessutom på att hon kunde samla in pengar, så tillsammans gick vi till vårt lokala Ica och bad om lov att få sälja lussekatter i deras entré vid första advent. Ica-handlaren tyckte att Soleys idé var så bra så han skänkte oss ingredienserna till baket, och dessutom gick han in och lovade att skänka lika mycket till Unicef som Soley fick in på insamlingen, alltsammans fick stor uppmärksamhet på butikens facebook-sida och många dök upp för att handla. Det vart inte mindre än 1450:- den där dagen, så lika mycket har ni förmodligen redan fått från Ica Nära Strömmen i Norrköping. Sedan kom det brev på posten med pengar till Soley, och när sedan även alla julkuvert var öppnade så är det närmare 4000:- insamlat.

Nu vill Soley lämna över pengarna till er, och för att det ska "kännas lite extra" så tänkte jag att det var klokt att åka upp till Stockholm och lämna över pengarna personligen till er. Hon har varit så himla duktig, och är väldigt stolt över sitt insamlingsarbete, och sånt här måste ju uppmuntras tänker jag. Att vara förälder till ett barn som tror att det går att göra skillnad i världen, det känns otroligt varmt i hjärtat.

Vi förstår att mamma Elin är stolt, det skulle vi också vara. Tack Soley! Ditt besök värmde våra hjärtan också.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Flicka - guatemala 2024
Barnadödlighet

Barnadödligheten i världen sjunker, visar en rapport från UNICEF. Men trots framstegen dog 4,9 miljoner barn under 2022 innan de fyllde fem år. Majoriteten dog av orsaker som hade kunnat förhindras.

Hand-Vietnam-2023
Psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa drabbar nästan 20 procent av unga idag och självmord är den fjärde vanligaste dödsorsaken bland 15-19-åringar. Det är en av vår tids största kriser, som pågår här och nu, i alla delar av världen och i alla samhällsskikt. Vid 15 års ålder har ungefär hälften av all psykisk sjukdom under livet redan brutit ut. Det betyder att tidig upptäckt och tidiga insatser är mycket viktiga och kan göra stor skillnad.

Flicka - guatemala 2021
En kväll för alla barn

Krig. Torka. Hungersnöd. Jordbävningar. 2023 är ett svårt år för barnen i världen. Inte sedan andra världskriget har fler barn varit i behov av vår hjälp för att överleva. UNICEF finns på plats där barnen behöver oss – och vi stannar kvar. För vi vet att förändring är möjlig. Men vi kan bara göra det tillsammans med dig.