Gåvoshop

Livsviktigt lekpaket 186 kr

st fördelat på gåvobevis.  
Livsviktigt lekpaket

Just nu pågår många katastrofer runt om i världen. Risken är stor att farliga sjukdomar sprids, men också att barnen förlorar sin möjlighet att vara just barn. Att få leka och skratta är absolut nödvändigt för att barn ska kunna komma över traumatiska upplevelser.

När du köper Livsviktigt lekpaket ser vi till att barn får skrivböcker för att kunna rita eller skriva berättelser, hopprep och basketbollar – helt enkelt för att lek är livsviktigt. Paketet innehåller också livräddande vaccin mot polio och mässling.

Paketet innehåller:
- 2 basketbollar
- 10 hopprep
- 10 skrivböcker
- 12 doser poliovaccin (ger fullgott skydd för fyra barn)
- 8 doser mässlingsvaccin (ger fullgott skydd för fyra barn)

Livsviktig lek för barn på flykt

Idro leker med sin treåriga dotter Gloria i flyktinglägret Bidibidi i norra Uganda. Idro har tre döttrar och han vet inte när familjen kommer kunna återvända hem till Sydsudan igen. Men under tiden gör han allt han kan för att hans barn ska ha det så bra som möjligt.

UNICEF levererar livräddande produkter som vaccin, men också bollar och hopprep med mera till barn i katastrofer över hela världen. Att barn som Gloria får möjlighet att leka ger en känsla av vardag i en traumatisk situation.

Julklappar som räddar barns liv

Det är dags att handla – till barnen. Du får fina gåvobevis att ge bort, eller skicka direkt till någon du kanske har svårt att träffa i jul.

Har du andra frågor eller behöver hjälp?

​Mejla unicef@unicef.se eller ring givarservice på 08-420 02 500.