UNICEFÄmne
UNICEFs katastroflager

UNICEFs katastroflager

Från UNICEFs katastroflager i Köpenhamn transporteras mediciner, varma kläder och filtar, näring och andra livsavgörande produkter till barn som behöver det mest. Lagret är världens största katastroflager, 20 000 kvadratmeter stort.

Syrien-Barn-2021
UNICEFs katastroflager

Nu närmar sig julen, en tid för omtanke. Och sällan har omtanke behövts mer än nu. Julklapparna som klickas hem via UNICEFs gåvoshop, de som packas och fraktas från vårt lager, når tillslut fram. Innehållet räddar liv och ger barn världen över hopp om en framtid.

UN0705430.jpg
UNICEFs katastroflager

Från UNICEFs katastroflager i Köpenhamn transporteras mediciner, varma kläder och filtar, näring och andra livsavgörande produkter till barn som behöver det mest. Lagret är världens största katastroflager och är 20 000 kvadratmeter stort.

un0602638-1200x630-1.jpg
Ukraina

Den 5 mars nådde 62 ton med förnödenheter fram till Lviv i Ukraina. Hjälpen når fram - men barnen i Ukraina är i desperat behov av fred och trygghet.

UNICEF transporterar förnödenheter till de katastrofdrabbade på Afrikas Horn
UNICEFs katastroflager

I Köpenhamn finns UNICEFs stora katastroflager. Här finns allt från vaccin, medicin och vätskeersättning till skolmaterial, fotbollar och tält. Med kort varsel – redan inom 72 timmar – kan vi packa och flyga in tonvis med produkter som räddar barns liv.

Unicef_SE_105-575x383.jpg
UNICEFs katastroflager

Amelia Adamo har under åtta års tid engagerat sig för UNICEF. På resor till bland annat Nepal och Etiopien har hon sett hur hjälpen kommer fram till barn som verkligen behöver det. Nyligen besökte hon vårt stora katastroflager i Köpenhamn och fick själv vara med och packa produkter som räddar barns liv.

©-UNICEFPFPG2013P-0266Hibalo-575x381.jpg
Filippinerna

Knappt ett år efter att Filippinerna drabbades hårt av den enorma tyfonen Haiyan, hotar nu en ny tyfon – Hagupit – att dra in över landet inom de närmaste dagarna. UNICEF har nu ställt om till full beredskap för att skydda barn och deras familjer.

UNI169330-575x383.jpg
UNICEFs katastroflager

Under augusti månad har UNICEF totalt distribuerat över 1000 ton livräddande produkter till några av världens mest akuta katastrofer. Detta är den största insatsen i organisationens historia.

EPA-photo2-575x383.jpg
Filippinerna

UNICEFs katastrofsändning som lyfte från centrallagret i Köpenhamn i söndags når idag fram till Filippinerna. I lasten finns vattenreningstabletter, vätskeersättning, näringsprodukter, vattencontainrar, vattendunkar, presenningar, tält med mera. UNICEF kämpar mot klockan för att hantera den besvärliga logistiken, koordinera insatserna och nå ut till barnen.

Unicef Logo Swedish
UNICEFs katastroflager

Igår eftermiddag fick UNICEFs katastroflager i Köpenhamn celebert besök då prins William och prinsessan Catherine tillsammans med det danska kronprinsparet kom för att packa förnödenheter till barnen på Afrikas horn.

Unicef Logo Swedish
Haiti

När en katastrof inträffar kan UNICEF redan inom 48 timmar packa och flyga in livsavgörande förnödenheter från sitt stora centrallager i Köpenhamn. Här packas nu varje dag tonvis med katastrofhjälp till barnen i Haiti.

Unicef Logo Swedish
Idrott och lek

John McConnico Den brittiske fotbollsspelaren David Beckham har fått en viktig roll att spela i UNICEFs kamp för att hjälpa barnen som drabbats av flodvågskatastrofen i Asien.