Syrien-Barn-2021

Paketen når fram

till barnen!

Nu närmar sig julen, en tid för omtanke. Och sällan har omtanke behövts mer än nu. Julklapparna som klickas hem via UNICEFs gåvoshop, de som packas och fraktas från vårt lager, når tillslut fram. Innehållet räddar liv och ger barn världen över hopp om en framtid.

Skribent |

Publicerad |

2022 11 30

Uppdaterad |

2022 12 01

Paketen når fram till barnen!

Nu närmar sig julen, en tid för omtanke. Och sällan har omtanke behövts mer än nu. Julklapparna som klickas hem via UNICEFs gåvoshop, de som packas och fraktas från vårt lager, når tillslut fram. Innehållet räddar liv och ger barn världen över hopp om en framtid.

Det är tack vare givare som du som vi kan fortsätta vårt outtröttliga arbete med att hjälpa barn, och stärka deras rättigheter. Varje dag, året runt. Just nu pågår många katastrofer och kriser runt om i världen. Det är lätt att känna hopplöshet. Skenande elpriser, stigande inflation, höjda räntor och dyrare mat här på hemmaplan muntrar inte heller upp när mörkret sänker sig. 

UNICEFs  arbete finansieras helt av frivilliga bidrag från privatpersoner och företag. Det är därför din julklapp är så otroligt viktig. 

Tidigare har vi berättat om vårt katastroflager, där julklapparna packas och skickas ifrån. Nu får du följa med när de når fram till barnen. 

Pojke-Syrien-UNICEF-2022
För barnen i flyktinglägret Roj i nordöstra Syrien är leveranser med varma kläder och filtar avgörande för att klara den kalla vintern.© UNICEF/UN0612176/Souleiman
UN0682692
Obed är 4 år och bor i Demokratiska republiken Kongo, ett land som drabbats av återkommande sjukdomsepidemier. Här får han vaccin mot Polio av en av UNICEFs hälsoarbetare. © UNICEF/Wenga
UN0670775
Ebtihal Muhammad, är 7 månader och lider av undernäring. På Al Aman hälsocentral i Jemen får hon näringsrik nötkräm med innehåll som räddar barn som drabbats av undernäring.© UNICEF/Gabreez
UN0635247
Varma filtar har levererats till familjer som lever i kåkstäder i Raqqa i nordöstra Syrien. Många saknar de mest grundläggande förnödenheter, som kläder och filtar, för att klara en kall vinter. © UNICEF/Souleiman

Varmt tack för att du köper julklappar som ger alla barn en god fortsättning! Genom att köpa och ge bort en julklapp från vår gåvoshop hjälper du till att rädda liv och bidra till en bättre framtid för barn som har det svårt. Och inte minst: du bidrar till att tända hopp, och det är ingen liten sak. För där hopp finns, där finns också kraft till förändring. Så hjälp oss i vårt viktiga arbete med en julklapp som ger alla barn en god fortsättning.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Pojke Rafah - 2023 - cropped
Gaza

Akut brist på mat och snabb spridning av smittsamma sjukdomar hotar hundratusentals barns liv i norra Gaza, enligt en ny rapport.

pojkar - matkö Gaza 2023 - cropped
Gaza

En miljon barn i Gaza upplever en akut hungerkris, och mest sårbara är barn under fem år som riskerar svår och livshotande undernäring. Det enda som på allvar kan hindra tusentals fler barn från att dö är en omedelbar vapenvila.  

Syskonpar - Syrien 2023 - cropped
Jordbävning

Ett år har gått sedan två förödande jordbävningar och många efterskalv drabbade sydöstra Turkiet och Syrien. Sedan dess har vi jobbat med att nå så många som möjligt i området. Men nu kommer vintern och behovet av hjälp är fortsatt enormt.