UNICEFÄmne
Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka är ett av de 190 länder där UNICEF finns på plats och arbetar, tillsammans med och på uppdrag av landets regering, för att skydda barns rättigheter enligt barnkonventionen.

Unicef Logo Swedish
Sri Lanka

De senaste veckornas monsunregn har slagit oerhört hårt mot befolkningen i Sri Lanka. Regeringen, FN och internationella hjälporganisationer ber nu gemensamt om nära 340 miljoner kronor för att kunna bistå med humanitär hjälp till över en miljon människor under det närmsta halvåret.

Unicef Logo Swedish
Sri Lanka

De värsta monsunregnen på över 50 år har tvingat över 300 000 människor att lämna sina hem. Hittills rapporteras 23 människor ha dött på grund av översvämningen och 36 ha blivit skadade. UNICEFs första hjälpsändning kom fram igår.

Unicef Logo Swedish
Sri Lanka

35 000 människor har nyligen flytt undan kriget i norra Sri Lanka. Men, uppskattningsvis är mer än 100 000 människor fortfarande instängda ikonfliktområdet. Av dem är tiotusentals barn.

Unicef Logo Swedish
Sri Lanka

Senaste tidens intensiva strider i Sri Lanka har lett till ett ökat antal barnsoldater och UNICEF intensifierar nu arbetet för att se till att barn inte ska användas som soldater.

Unicef Logo Swedish
Sri Lanka

Shezhad Noorani En och en halv månad efter att tsunamin dödade mer än 30 000 människor på Sri Lanka saknar fortfarande tusentals barn sin ena eller båda föräldrarna. UNICEF arbetar för fullt med att hjälpa dem.