Bli Världsförälder!

Fler barn än någonsin tidigare i modern tid är i behov av humanitär hjälp för sin överlevnad. Skänk ett valfritt belopp varje månad och se till att fler barn får en trygg framtid.

Skolflicka-Afghanistan-2023-mobil

Varje månad kan dina 100 kr bidra till 51 doser livräddande poliovaccin, som ger 17 barn fullgott skydd mot sjukdomen. Ingen bindningstid gäller när du blir Världsförälder.

Tre skäl att bli Världsförälder

Tillsammans förändrar vi barns liv – varje dag

Vårt arbete är beroende av frivilliga bidrag. Genom att bli månadsgivare hjälper du oss att vara på plats – i akuta lägen där behovet är som störst, och när en fungerande vardag behöver byggas upp igen. UNICEF vet att det går att åstadkomma förändring, och vi vet hur man gör.

Hjälpen går till

UNICEF ikoner webb katastrof
Katastrofinsatser

Vi är alltid redo när en katastrof slår till. UNICEFs uppgift är att se till att barnen prioriteras och vi spelar alltid en viktig roll när det gäller att koordinera och leda katastrofinsatserna.


UNICEF taggikon utbildningtest
Utbildning

Att ge barn grundutbildning är en av de viktigaste insatserna för att ett land ska utvecklas. Därför kämpar UNICEF över hela världen för att alla barn ska få gå i skolan.

UNICEF taggikon halsa
Sjukvård och vaccin

Fortfarande dör alldeles för många barn av sjukdomar som går att förhindra. UNICEF är världens största inköpare av vaccin och med din hjälp kan vi nå fler barn med livräddande vaccin.

UNICEF taggikon renmiljony
Ren och trygg miljö

Alla barn har rätt att leva i en trygg, hälsosam och hållbar miljö. Trots det bor många miljoner barn i miljöer med gifter, skadliga utsläpp och andra faror. Det kan vi tillsammans ändra på.

Mer information om UNICEFs arbete finns här.

Madagaskar - 2022

Redan Världsförälder?

Höj ditt månadsbelopp som Världsförälder och hjälp ännu fler barn.

Har du frågor eller önskar hjälp med ditt Världsföräldraskap? 

Tveka inte att höra av dig. Som Världsförälder är du alltid välkommen att kontakta vår givarservice på unicef@unicef.se eller 08-420 02 500.

Syrien-Barn-2021

Ändra kontouppgifter för autogiro

Ändra vilket konto du vill att ditt månadsbelopp som Världsförälder ska dras ifrån. Gör ändringen enkelt med Mobilt BankID eller via hemsänd blankett.

Relaterade artiklar

_P6A4720.jpg
En kväll för alla barn

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

230508_UNIF1420.jpg
En kväll för alla barn

Den 30 maj, kl 20.00, sänds UNICEFs årliga insamlingskväll i TV4 som i år heter “En kväll för alla barn”. Lotta Engberg och Amie Bramme Sey leder oss genom den direktsända livesändningen som varvas med uppträdanden, livemusik, underhållning och gripande berättelser från barn runt om i världen.

unicef-vvk-resultatbild-1200x630-1.jpg

UNICEFs TV-gala Världens viktigaste kväll var full av starka reportage, rörande framträdanden och roliga humorinslag. Men viktigast av allt var att 8 380 personer anmälde sig till att bli Världsföräldrar under kvällen.