©-UNICEFPFPG2015-3055Panday-575x383.jpg

Undernäring hotar 70 000

barn i Nepal

70 000 barn under fem år hotas av undernäring varnar UNICEF, en månad efter att jordbävningen slog till mot Nepal.

Skribent |

Publicerad |

2015 05 25

Uppdaterad |

2015 05 25

Undernäring hotar 70 000 barn i Nepal

Ett litet barn i Bhimeshwar, Nepal, undersöks för undernäring genom att överarmen mäts. Foto: © UNICEF/Panday

Omkring 15 000 barn i 14 av de hårdast drabbade områdena kommer att behöva behandling med tillskott som näringsrik nötkräm mot svår akut undernäring. Ytterligare 55 000 barn med måttlig undernäring kommer att behöva näringstillskott för att bli friska och utvecklas.

– Före jordbävningen led mer än vart tionde barn i Nepal av akut undernäring och fyra av tio hade hämmats i sin fysiska och mentala utveckling på grund av undernäring, säger Tomoo Hozumi, chef för UNICEF i Nepal. Vi är nu mycket oroade att situationen ska förvärras i katastrofens spår.

Vad gör UNICEF?

UNICEF samarbetar med partners för att så snabbt som möjligt se till att barnen får behandling och skyddas mot sjukdomar. Särskilt vattenburna sjukdomar då monsunregnen snart börjar. [video width="1920" height="1080" mp4="https://blog.unicef.se/wp-content/uploads/2015/05/Anim-Nepal.mp4"][/video]I distrikten som drabbats av jordbävningarna är 1,7 miljoner barn i akut behov av humanitär hjälp. Under den senaste månaden har UNICEF jobbat dygnet runt för att hjälpa barnen. Bland annat har vi sett till att: Barnen i Nepal behöver all hjälp de kan få. Mycket har redan gjorts, men mer hjälp behövs akut. UNICEF kommer att stanna så länge som barnen behöver oss. Ge en katastrofgåva idag så är du med och räddar barns liv. Tack.

 

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Bandora_P6A6469.JPG
En kväll för alla barn

Torkan fortsätter att plåga människorna på Afrikas horn. Många har väntat på regn i tre år, och under tiden utplånas skördar och boskapsdjur svälter ihjäl. Flera miljoner barn lider av undernäring och riskerar att dö. I Djibouti jobbar UNICEF dygnet runt för att bromsa den skenande katastrofen.

UN0663237.jpg
Afrikas horn

Somalia närmar sig gränsen till svält i en rasande fart. Trots att hungerkatastrofen på Afrikas horn pågått i månader saknas engagemang från omvärlden. Två miljoner barn i området lider just nu av svår akut undernäring och riskerar att dö. Under kommande halvår förväntas hälften av alla barn under fem år i Somalia lida av undernäring.

un0602381-e1653032016662.jpg
Barnadödlighet

Antalet underviktiga barn ökar i flera regioner i världen, det visar UNICEFs nya rapport Child Alert: Severe wasting an overlooked child survival emergency. Framför allt ligger konflikter, klimatförändringarna och pandemin bakom ökningen. På grund av stigande råvarupriser ökar samtidigt priset på livräddande näringstillskott varnar UNICEF.