un0326753-scaled.jpg

Sergelgatans konsthall visar

UNICEF: I barnens tjänst

Klimatförändringar, pandemier och psykisk ohälsa känner inga gränser, men det gör inte heller barn och ungas driv att få vara med och påverka. I vår nya fotoutställning, med 100 fotografier som alla bär på en historia och ett hopp om en hållbar framtid, visar UNICEF Sverige på vikten av att barn och unga får göra sina röster hörda.

Skribent |

Publicerad |

2021 12 06

Uppdaterad |

2021 12 06

Sergelgatans konsthall visar UNICEF: I barnens tjänst

Idag öppnar vår fotoutställning UNICEF: I barnens tjänst , i Sergelgatans konsthall. Utställningen innehåller 100 inspirerande fotografier från några av UNICEFs och våra partners många insatser för barn och unga världen över. Den är framtagen tillsammans med UNICEFs nyetablerade innovationskontor i Stockholm, och belyser särskilt barn och ungas rätt att göra sin röst hörd.

Barns rätt att komma till tals – för vår framtids skull

Det faktum att det är allas vår planet som lämnas över till nästa generation är inte längre bara vackra ord. Det är på riktigt. Klimatförändringar, multiresistenta bakterier, pandemier och psykisk ohälsa känner inga gränser, men det gör inte heller kraften och drivet bland unga om att få vara med och påverka. 

Erfarenheter från UNICEFs 75-åriga kamp för barns rättigheter visar att det är de unga, som med sin förmåga att tänka nytt och ifrågasätta etablerade sanningar, måste få komma till tals – för planetens och allas vår framtids skull. Så drivs en hållbar utveckling framåt. Så skapas nödvändiga innovationer både vad gäller ny teknik och insikter om vad som är viktigt på riktigt och gör livet meningsfullt.

Det är dags att prioritera barnen, barnens behov och rättigheter. För att lyckas måste barn och unga få göra sin röst hörd och involveras i beslut som rör dem. Endast så kan vi göra<br>verklighet av alla barns rättigheter och säkra en hållbar utveckling d

Pernilla Baralt, UNICEF Sveriges generalsekreterare

UNICEF: I barnens tjänst – med barn, för barn

Nu, mer än någonsin, är planetens vidareutveckling en gemensam uppgift – och där måste de generationer som ska ta över ges mycket större plats. Det är de vuxnas ansvar att lyssna och samtala med unga, att ta med deras perspektiv i beslutsprocesser som rör jordens framtid.

Vår fotografiska utställning UNICEF: I barnens tjänst , med bilder från UNICEFs olika initiativ, partnerskap och innovationer världen över, bär på förhoppningen att du ska bli inspirerad att vara med oss på vägen framåt.

Kom och besök den nya fotoutställningen i Sergelgatans konsthall! Vi har öppet alla dagar mellan 10.30–18.00 (stängt 24-26 december) fram till 30 december. Läs om eventuella uppdateringar på sergelgatanskonsthall.se

Vi vill rikta ett särskilt tack till Crimson, Vasakronan och Jan Broman. Utställningen hade inte kunnat genomföras utan era generösa bidrag.

Mer att göra på utställningen:

  • Företagsfrukost - boka en frukost för anställda/kunder och skänk motsvarande summa till UNICEF. Kontakta: unicef75@step2.se så återkommer vi med information om lediga dagar och ett kostnadsförslag.

  • Handla i vår gåvoshop – välj mellan fyra olika posters från utställningen och våra mest populära gåvokort. En perfekt julklapp!

  • Koppla av från julstressen med en fika – kom in och koppla av en stund i vår lounge.

Varmt välkommen!

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Flicka - guatemala 2024
Barnadödlighet

Barnadödligheten i världen sjunker, visar en rapport från UNICEF. Men trots framstegen dog 4,9 miljoner barn under 2022 innan de fyllde fem år. Majoriteten dog av orsaker som hade kunnat förhindras.

Hand-Vietnam-2023
Psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa drabbar nästan 20 procent av unga idag och självmord är den fjärde vanligaste dödsorsaken bland 15-19-åringar. Det är en av vår tids största kriser, som pågår här och nu, i alla delar av världen och i alla samhällsskikt. Vid 15 års ålder har ungefär hälften av all psykisk sjukdom under livet redan brutit ut. Det betyder att tidig upptäckt och tidiga insatser är mycket viktiga och kan göra stor skillnad.

Flicka - guatemala 2021
En kväll för alla barn

Krig. Torka. Hungersnöd. Jordbävningar. 2023 är ett svårt år för barnen i världen. Inte sedan andra världskriget har fler barn varit i behov av vår hjälp för att överleva. UNICEF finns på plats där barnen behöver oss – och vi stannar kvar. För vi vet att förändring är möjlig. Men vi kan bara göra det tillsammans med dig.